Suomi
Gamereactor
uutiset
Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto Online ei ole mikä tahansa moninpeli

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Grand Theft Auto V:n moninpelikomponentti Grand Theft Auto Online voi kestää vuosia, jos Rockstarin kunnianhimoiset haaveet toteutuvat. CVG raportoi Game Informerin haastattelusta, jossa Rockstar kertoo kehitelleensä moninpelin ideoita GTA 3:sta lähtien. Lopputulos sisältää yli 500 tehtävää, ja kehittäjät voivat alati päivittää sisältöä pitääkseen sen tuoreena.

"Olemme aina halunneet luoda maailman, jossa on yksinpeli-GTA:n monimutkaisuus ja lisäksi oikeita pelaajia", Rockstar-pomo Leslie Benzies sanoo. "Halusimme maailman, jossa ihmiset voisivat viettää vuosia ilman, että saman sisällön jauhaminen kävisi pitkästyttämään. Uskon, että olemme onnistuneet pääsemään hyvin lähelle unelmaamme."

Moninpeli sijoittuu GTA V:n tarinan jälkeen. Se ei ole saatavilla pelin julkaisussa, vaan ilmestyy pari viikkoa myöhemmin. Moninpelissä pelaajien on tehtävä kaikkensa ansaitakseen rahaa ja saadakseen autoja ja kiinteistöjä. Osa tehtävistä vaatii sooloilua ja osa tiimityötä. Moninpelissä nähdään jopa yksinpelin kaltaisia välipätkiä.

Ydinpelin aktiviteeteista muun muassa ryöstöt, kilpa-ajot, tennispelit, golf ja base-hypyt näyttäytyvät myös moninpelissä. Prätkäjengeiltä voi herua tukea tehtäviin, jos näiden kanssa on hyvissä väleissä.

Peliseuraa maailmaan tuo "dynaaminen systeemi", jolla voi rajata kavereita tai olla rajaamatta. Rankingia löytyy sekä ryhmälle että hahmolle, ja omia kykyjä ja ulkonäköä voi päivittää pelin edetessä. Alussa kyvyt määräytyvät elämäntyylin mukaan.

Muista yksityiskohdista mainittakoon mahdollisuus ryöstää muita pelaajia (rahaa voi tallettaa pankkiautomaateilla turvaan) ja mahdollisuus asettaa palkkio ryöstäjän surmasta. Ja tietenkin omaan virtuaalikotiin voi kutsua kavereita, strippareita ja muuta mukavaa.

GTA V ilmestyy vajaan viikon kuluttua PS3:lle ja Xbox 360:lle.

Grand Theft Auto V

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Jotain on tehty oikein, kun sama peli julkaistaan kolmatta kertaa ja netti sulaa riemusta. Myyntiennätyksiä rikkonut Grand Theft Auto V on viimein saapunut PC:lle.



Ladataan seuraavaa sisältöä