Suomi
Gamereactor
uutiset

SteamOS herättää kiinnostusta kehittäjissä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Valven tällä viikolla paljastama SteamOS on herättänyt positiivisia ensireaktioita pelinkehittäjissä. Esimerkiksi Paradox Interactive kuvailee Valven käyttöjärjestelmää suoranaiseksi lottovoitoksi PC-pelaamiselle.

Paradoxin mukaan Linux-pohjainen SteamOS on nopeampi kuin Windows, joten pelit saadaan pyörimään paremmin vähäisemmällä laitteistolla. Paradox lupaa Europa Universalis IV:een ja Crusader Kings II:een natiivia SteamOS-tukea. (Jos pelillä ei ole natiivia tukea, SteamOS joutuu striimaamaan pelin Windowsilta tai Macilta.)

Double Fine on samoin ilmaissut kiinnostuksensa Valven alustaan. Broken Agea parhaillaan kehittävä studio sanoo jopa pelaavansa sen varaan, että alusta onnistuu.

Bioshock Infiniten suunnittelija Ken Levine puolestaan pitää SteamOS:ää "rohkeana ideana", joka avoimuutensa ansiosta voimaannuttaa käyttäjiä tekemään valintoja.

Minecraftin luoja Markus Perssonin mukaan SteamOS on Windows 8:aan nähden loistava uutinen. Windows 8:ssa Microsoft avasi oman sovelluskauppansa, joka on nähty uhkana sovellusten ja pelien vapaalle julkaisulle.

Myös ainakin Cliff Bleszinski ja Brian Fargo ovat kommentoineet myönteisesti Valven uutisia.

Valven odotetaan tekevän viikon viimeisen paljastuksensa tänään illalla. Lue viikon aiemmat Valve-uutiset tästä ja tästä.

SteamOS herättää kiinnostusta kehittäjissä


Ladataan seuraavaa sisältöä