Suomi
Gamereactor
uutiset

Psykologi: "Fanipojat todella rakastavat konsoliaan"

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Fanipojat ovat meille kaikille tuttuja ilmestyksiä, jotka ilmestyvät kommenttiketjuihin reuhaamaan suu vaahdossa, jos joku ei pidä heidän konsoliaan Luojan lahjana.

Psykologi David Lewis-Hodgson kertoo tuoreessa kirjassaan löytäneensä syyn tälle äärimmäiselle käytökselle. Hänen mukaansa fanipoikien aivot reagoivat konsoleihin kemiallisella tasolla aivan kuten rakastumisen yhteydessä. Kun joku sanoo, että PS4:llä ei ole tarpeeksi pelejä, on reaktio sama kuin tämä olisi juuri haukkunut fanipojan tyttöystävää susirumaksi.

Lewis-Hodgson selitti Kotakulle, että vie usein aikaa kehittää tällainen järjenvastainen kiintymyssuhde tuotteeseen. Joskus se on kuin rakastuminen, jolloin aivoihin iskee välittäjäaine dopamiinin myrsky, josta saa valtaisat pärinät. Tämä tapahtuu myös tuotteiden kanssa, ja jos tutkitaan riippuvaisuuskäyttäytymistä, voidaan nähdä, että ihmiset tulevat riippuvaisiksi myös tuotteista. Tuotteen näkeminen ja koskettaminen aiheuttaa näissä dopamiinipiikin.

Rakkaus on sokeaa, mutta ennen kuin seuraavan kerran käy suuna päänä puolustamaan hyllyllä istuvaa kovamuovista laatikkoa, kannattaa pohtia elääkö yksipuoleisessa suhteessa.

Psykologi: "Fanipojat todella rakastavat konsoliaan"


Ladataan seuraavaa sisältöä