Suomi
Gamereactor
uutiset
Call of Duty: Black Ops II

Entinen diktaattori haastaa Activisionin oikeuteen

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Panaman entinen sotilasdiktaattori Manuel Noriega haastaa Activisionin oikeuteen näköisyytensä käytöstä Call of Duty: Black Ops II:ssa.

Courthousenews.comin mukaan Noriega väittää, että Activision käytti hänen näköisyyttään räikeästi väärin saadakseen siitä taloudellista hyötyä. Hänestä maalattiin pelissä "antagonisti ja syyllinen useisiin fiktiivisiin rikoksiin".

Kyseessä ei ole varsinaisesti epäselkeä keissi, onhan Black Ops II:ssa kenttä nimeltä Suffer With Me, jossa pelaajan tehtävänä on vangita Noriega.

Se, aiheutuiko Noriegan maineelle tästä käytöstä haasteen väittämää vahinkoa, on tietenkin aivan toinen asia. Kenties Activisionin olisi pitänyt varmistaa, että peli sisältää vain Noriegan aktuaalisia rikoksia ja hirmutekoja.

Manuel Noriega hallitsi Panamaa 1983-1989. Hän kouluttautui alunperin Yhdysvaltain School of the Americasissa, joka on auttanut alkuun monia Etelä-Amerikkaa epävakauttaneita tahoja.

Manuel toimi Yhdysvaltojen liittolaisena sekä asevälittäjänä muille Etelä-Amerikan oikeistovoimille vuoteen 1988 saakka, jolloin DEA asetti hänet syytteeseen huumekaupasta, jonka George H.W. Bushin tuolloin johtama CIA oli antanut siihen asti jatkua vapaasti.

Noriegan välit jenkkeihin viilenivät nopeasti, ja jo 1989 Yhdysvallat hyökkäsi Panamaan, savusti Noriegan turvapaikastaan rock-musiikilla, ja hoiti tämän oikeuden kautta vankilaan Miamiin, josta hänet myöhemmin luovutettiin Ranskaan vastaamaan rahanpesusyytöksiin. Vuonna 2011 Noriega luovutettiin takaisin Panamaan, jossa hän istuu uutta kakkua hallintonsa aikaisista rikoksista.

Call of Duty: Black Ops II
Sinäkö se oot?

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä