Suomi
Gamereactor
uutiset
Minecraft

Minecraftin luoja jätti Mojangin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Minecraftin luonut Markus "Notch" Persson kirjoitti blogissaan hylkäävänsä Mojangin ja siirtyvänsä pienempien projektien pariin. Mies kertoi olleensa hämmentynyt saamastaan huomiosta, eikä halunnut enää työskennellä Mojangilla.

"Teen pelejä, koska se on hauskaa, ja siksi että rakastan pelejä ja ohjelmoimista. En tee niitä sen vuoksi, että niistä tulisi suuria hittejä, enkä myöskään yritä muuttaa maailmaa. Minecraftista tuli valtava menestys, ja saan ihmisiltä viestejä joissa he kertovat minun muuttaneen pelaamista. En koskaan tarkoittanut pelin tekevän kumpaakaan", Persson kirjoittaa.

"Pari viikkoa sitten olin flunssassa kotona ja internet räjähti minua vastaan kohdistetuista vihapuheista, jotka käsittelivät jonkinlaista EULA-tilannetta, johon minulla ei ollut mitään osaa. Olin hämmentynyt", hän jatkaa. "En halua olla symboli, joka on vastuussa jostain suuresta mitä en ymmärrä, minkä parissa en enää halua työskennellä, ja joka vainoaa minua jatkuvasti. En ole bisneksen kehittäjä tai varatoimitusjohtaja. Olen nörttimäinen ohjelmoija, joka haluaa ilmaista kantansa Twitterissä."

Persson kiittää lopuksi kaikkia, jotka ovat tehneet Minecraftista sellaisen kuin se nykyään on. Hänen mukaansa fanit ovat luoneet Minecraftin, ja fanit sen tulevat aina lopulta omistamaan. Hän ei kuitenkaan halua ottaa vastuuta näin suuresta asiasta.

"Kyse ei ole rahasta. Kyse on mielenterveyteni säilyttämisestä."

Minecraft

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Minecraft: Xbox 360 EditionScore

Minecraft: Xbox 360 Edition

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Minecraft on kaivanut tiensä vihdoin konsolille. Tero teki kaivoksissa pitkää päivää arviodakseen XBLA-uutuuden.

MinecraftScore

Minecraft

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Minecraft on nyt virallinen, valmis ja julkaistu, mutta se onnistuu lunastamaan näistä titteleistä vain kaksi.



Ladataan seuraavaa sisältöä