Suomi
Gamereactor
uutiset

Kickstarter aloitti toimintansa Skandinaviassa - Suomi ei mukana

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kickstarterin blogissa ilmoitettiin palvelun avautumisesta myös skandinaaviselle yleisölle. Jatkossa ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset pystyvät hakemaan kansainvälistä joukkorahoitusta omille hankkeilleen. Myös Irlanti liittyi mukaan.

Valitettavasti Suomi on edelleen ulkona kuvioista, sillä Kickstarterin kautta on mahdollista ottaa vastaan rahaa ilman, että tarjoaa mitään konkreettista vastineeksi. Kyseinen toiminta määritellään Suomen lainsäädännössä luvanvaraiseksi rahankeräykseksi ja sitä saa harjoittaa ainoastaan yhteishyödylllistä toimintaa varten. Asiasta uutisoi esimerkiksi vuonna 2012 Suomen Kuvalehti, jonka julkaiseman artikkelin lukemalla saa peruskäsityksen asiasta.

Suomalaisille on toki tarjolla myös kotimainen vaihtoehto joukkorahoituksesta haaveileville, sillä suomalainen mesenaatti.me mahdollistaa projektien rahoituksen. Sivustolla mainitaan, että mikäli hakijalla ei ole poliisihallituksen myöntämää rahankeruulupaa, täytyy projektista saatu vastike olla suhteessa lahjoitettuun rahasummaan. Palvelu ei ole mittasuhteiltaan kuitenkaan niin suuri kuin kansainvälinen Kickstarter, mutta sivuston kautta on rahoitettu onnistuneesti kotimaisia projekteja. Esimerkiksi Juho Kuorikosken kirjoittama Sinivalkoinen pelikirja sai rahoituksen Mesenaatti.me:n kautta.

Kickstarter aloitti toimintansa Skandinaviassa - Suomi ei mukana


Ladataan seuraavaa sisältöä