Suomi
Gamereactor
uutiset

Shinra Technologies aikoo muuttaa pilvipelaamisen tulevaisuuden

Tarkoituksena on kehittää palvelu, joka tarjoaa käyttäjille aivan uudenlaisia kokemuksia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Square Enix antoi ilmoituksen Tokyo Game Show -messuilla uudesta yrityksestä nimeltään Shinra Technologies, raportoi Polygon. Kyseessä on uusi pelien pilvipalveluita kehittävä firma, jonka johtajana toimii Square Enixin entinen johtaja Yoichi Wada. Nimi on varmasti tuttu Final Fantasy -pelisarjan ystäville, jonka 7. osassa nähty energiayhtiö Shinra oli kaiken pahan alku ja juuri. Toivottavasti nimi ei anna osviittaa nyt perustetun oikean yrityksen tulevista toimintatavoista.

Yhtiö tekee yhteistyötä Avalanche Studiosin kanssa, joka tunnetaan muun muassa Just Cause -sarjan kehittäjänä. Shinra Technologiesin tarkoituksena on Wadan mukaan "kehittää pelialalle uusi ekosysteemi". Hän toteaa myös, että nykyään suuren luokan AAA-pelit vaativat valtavia investointeja, eivätkä konsolit pysty enää vastaamaan alan haasteisiin.

Wadan mukaan pelaamisessa on nähtävissä trendi, jossa siirrytään pois kiinteistä konsoleista ja tietokoneista. Tämä on oikea trendi, mutta se saattaa vesittää pelikokemukset. Shinra Technologiesin tarkoituksena on mahdollistaa AAA-tasoisten pelien tarjoaminen suoran striimauksen ja pilvipalveluiden avulla.

Mies pitää vuotta 2016 ratkaisevana pilvipelaamisen kannalta. Hän puhuu myös täysin uudenlaisten pelien kehittämisestä. "Jos me tuomme pelkästään perinteisiä pelejä pilvipalveluihin, emme voi koskaan saavuttaa kokemusta, joka olisi parempi kuin nykyisin tarjolla olevat vaihtoehdot. Me haluamme kehittäjien luovan täysin uusia pelejä, jotka tarjoavat mullistavia uusia kokemuksia", Wada kommentoi.

Shinra Technologiesin kehittämän palvelun betatestaus käynnistyy Japanissa ensi vuoden alussa, ja se on tarkoitus laajentaa Yhdysvaltoihin ensi vuoden aikana. Betassa testattavaksi tulee uuden teknologisen demon lisäksi myös muutamia Square Enixin nimekkeitä. Pelattavana ovat Deus Ex: Human Revolution, Hitman: Absolution, Tomb Raider sekä Final Fantasy VII. Markkinoinnista vastaava Kristina DeRosa kommentoi, että kyseiset pelit eivät välttämättä kuulu palvelun lopulliseen tarjontaan.

Shinra Technologies aikoo muuttaa pilvipelaamisen tulevaisuuden


Ladataan seuraavaa sisältöä