Suomi
Gamereactor
uutiset

EGDF tuomitsee viimeaikaiset pelialaa koskettaneet hyökkäykset ja uhkaukset

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

European Games Developer Federation (EGDF) toimii pelialan kattojärjestönä ja sisältää useita suuria eurooppalaisia toimijoita. Siihen kuuluvat GAME, TIGA, SNJV, DEV, Suomen pelinkehittäjät, Producentforeningen, Produsentforeningen sekä Spelplan-ASGD.

Järjestö otti nyt suoraan kantaa pelialaa viimeaikoina ravistelleisiin erilaisiin uhkauksiin. Heidän antamassaan tiedotteessa todettiin, että EGDF tuomitsee jyrkästi äärimmäiset hyökkäykset ja häirinnät, jotka kohdistuvat henkilöiden sukupuoleen, seksuaaliseen suuntaukseen, etniseen tai sosiaaliseen ryhmään, kieleen, vammaan sekä poliittiseen tai uskonnolliseen vakaumukseen.

"Olemme kauhistuneita viimeaikaisista netissä suoritetuista hyökkäyksistä, äärimmäisestä häirinnästä ja tappouhkauksista, jotka ovat kohdistuneet osaan pelinkehittäjiä ja pelaajia. Nämä ovat rikoksia ja niistä vastaavat pitäisi saattaa oikeuden eteen"
, kirjoittaa EGDF:n presidentti Guillaume de Fondaumière.

Myös Gamereactorin toimitus toivoo, että tappouhkaukset, häiriköinti ja trollaaminen otetaan entistä vakavammin ja niihin puututaan aikaisempaa voimakkaammin. Uhkaukset ja kiusaaminen eivät ole koskaan hyväksyttäviä, ja kannustamme kaikkia lukijoita vastustamaan parhaansa mukaan näitä iljettäviä verkkoanonymiteetin lieveilmiöitä.

EGDF tuomitsee viimeaikaiset pelialaa koskettaneet hyökkäykset ja uhkaukset


Ladataan seuraavaa sisältöä