Suomi
Gamereactor
uutiset

Yhdysvaltalainen tutkimus selvitti konsolihankinnan syitä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kuluttajatutkimusta tekevä Nielsen julkaisi hiljattain mielenkiintoisen raportin, joka paneutui yhdysvaltalaisten ostopäätöksiin. He kyselivät nykyisen konsolisukupolven omistajilta heidän aikaisemmista koneistaan, sekä sitä minkä perusteella he päätyivät uuden konsolin hankintaan.

Noin 90 prosenttia kertoi omistaneensa jonkin edellsen sukupolven konsoleista, oli se sitten Playstation 3, Xbox 360 tai Wii. PS4:n omistajista 59% oli aikaisemmin pelannut Xbox 360:llä. Xbox Onen omistajista taas vain 43% kertoi omistaneensa aikaisemmin PS3:n. Wii oli suosittu kaikkien keskuudessa, sillä vähintään 72 prosentilla oli ollut joskus kyseinen konsoli kotona.

Syyt nykyisen sukupolven konsoleiden ostoon vaihtelivat suuresti. Pleikkarilla pelaavat arvostivat eniten laitteen teknisiä ominaisuuksia, ja mainitsivat ostopäätöksen syyksi muun muassa resoluution, Blu-ray-aseman sekä laajan pelikirjaston. Xbox One hankittiin puolestaan brändin puolesta, mutta myös innovatiiviset ominaisuudet sekä yksinoikeudella julkaistavat pelit koettiin tärkeiksi. Nintendon Wii U:lla pelailevat mainitsivat tärkeimmäksi asiaksi hauskat ja lapsiystävälliset pelit, sekä edullisuuden.

Mielenkiintoisia tuloksia, mutta se pistää miettimään myös meidän mieltymyksiämme. Oletko hankkinut PS4:n, Xbox Onen tai Wii U:n, ja mikä sinulle oli tärkeintä konsolia hankkiessasi?

Yhdysvaltalainen tutkimus selvitti konsolihankinnan syitä
Yhdysvaltalainen tutkimus selvitti konsolihankinnan syitä


Ladataan seuraavaa sisältöä