Suomi
Gamereactor
uutiset

Tampereen Vapriikkiin avataan pelimuseo - yhteisöltä toivotaan tukea

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tampereen Vapriikkiin perustetaan pelaajia kiinnostava museo, sillä 2017 ovensa avaa Suomen pelimuseo. Se kertoo suomalaisen pelialan syntytarinan päätyen lopulta nykyiseen tilanteeseen. Näyttelylle on varattu 400 neliön tilat, ja sen toteuttaminen on monen tahon yhteistyön tulosta. Projektissa ovat mukana Mediamuseo Rupriikki, suomalaisten pelihistoriaa vuodesta 1999 lähtien taltioinut Pelikonepeijoonit sekä Tampereen yliopisto. Museon pääpaino on digitaalisissa peleissä, unohtamatta kuitenkaan lauta- ja roolipelejä.

Avoimen Tampereen ja Tampereen kaupungin museopalveluiden tuottama rahoitus takaavat museon näyttelyn toteutumisen, mutta lisää rahoitusta haetaan Mesenaatti.me-palvelun avulla. Tarkoituksena on kerätä vähintään 50 000 euroa, jonka avulla näyttelystä voitaisiin luoda interaktiivisempi kokemus. Tämän jälkeen jokainen saavutettu 10 000 euroa tuo näyttelyyn uuden aparaatin. Viimeinen etappi on 100 000 euron kokonaispotti, jolloin museoon avataan pelistudio. Siitä luvataan monitoimitilaa, joka tukee esimerkiksi opiskelijatiimien tai kouluryhmien tarpeita.

Käy tutustumassa projektin Mesenaatti.me-palvelun sivuun sekä pelimuseon Facebook-sivuihin.

Tampereen Vapriikkiin avataan pelimuseo - yhteisöltä toivotaan tukea
Quantum Break on suomalaisen Remedyn vielä kehityksessä oleva peli, mutta pelien kehittäminen aloitettiin kotimaassamme jo vuosikymmeniä sitten.


Ladataan seuraavaa sisältöä