Suomi
Gamereactor
uutiset
The Elder Scrolls V: Skyrim

Pelaajien äänet vaikuttivat - modeista ei tarvitse maksaa jatkossa Steamissä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Valve vahvisti Steam Workshopin sivuilla julkaistussa viestissä, että he poistavat vastikään julkaistun kiistellyn ominaisuuden palvelustaan. Jatkossa modeille ei voi määrätä enää hintoja, ja kaikki niihin rahaa sijoittaneet saavat pennosensa takaisin.

"Teimme tämän, koska on selvää ettemme ymmärtäneet täysin mihin oikein ryhdyimme", Alden Kroll kirjoitti. "Olemme julkaisseet vuosien aikana useita ominaisuuksia, joiden tarkoituksena on antaa osa tuotoista takaisin yhteisössä luomistyötä tekeville. Nämä on otettu vastaan hyvin, mutta tämä uusin tapaus vaikuttaisi olevan poikkeus."

Krollin mukaan heidän tavoitteenaan oli taata modien tekijöille mahdollisuus vaikka täysipäiväiseen työskentelyyn luomustensa parissa. Lisäksi he halusivat kannustaa julkaisijoita antamaan enemmän tukea omaa sisältöä tuotaville yhteisöille. Näiden avulla pyrittiin takaamaan sisällön parempi taso sekä maksullisten että ilmaisten modien puolella.

"Halusimme yhä useampien modien muuttuvan loistaviksi tuotteiksi, kuten kävi esimerkiksi Dotan, Counter-Striken, DayZ:n ja Killing Floorin tapauksissa. Toivoimme sen tapahtuvan jatkossa täysin luonnollisesti kaikille, jotka vain olisivat halunneet yrittää tällaista."

Mies myöntää heidän tehneen vakavan virheen tuottojen jakamiseen keskittyvässä mallissaan. Lisäksi Skyrimin aktiivinen yhteisö ei ollut Krollin mielestä ehkä se paras paikka kokeilla uutta ominaisuutta. Bethesdan blogissa selitettiin, että he halusivat tällä tavalla tukea uutta sisältöä luovia henkilöitä. Hekin myöntävät, että suunnitelmistaan huolimatta yhteisö ei tällaista ominaisuutta halunnut:

"Olemme päättäneet poistaa maksulliset modit Steam Workshopista Valven kanssa käymiemme keskustelujen sekä yhteisön antaman palautteen perusteella. -- [Pelaajien] tuki on meille erittäin tärkeää ja me kuuntelemme teitä."

Gamereactorin eilisessä uutisessa kerrottiin vetoomuksesta, joka keräsi nopeasi taakseen yli 125 000 ääntä. Viesti välittyi selvästi sekä Valven että Bethesdan suuntaan, jotka reagoivat pelaajien toiveisiin miellyttävän nopeasti.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä