Suomi
Gamereactor
uutiset

Selviytymiskauhun "isä" palkitaan pelialan merkittävänä kehittäjänä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Barcelonassa järjestetään tänä vuonna jo viidettä kertaa pelinkehitykseen keskittyvä Gamelab-konferenssi. Siellä jaetaan palkintoja eri kategorioissa, ja yksi näistä pysteistä annetaan pelialaan merkittävästi vaikuttaneelle henkilölle. Gamereactorin saamien tietojen mukaan tämän Honor Awardin pokaa tänä vuonna itselleen Shinji Mikami. Aikaisemmin saman palkinnon ovat saaneet muun muassa Will Wright, Hideo Kojima ja Kazunori Yamauchi.

Mikami tuli pelimaailmalle tutuksi Resident Evil -sarjan myötä, ja häntä voidaan pitää selviytymiskauhun "isänä". Miehen muihin merkittäviin tuotoksiin kuuluvat muun muassa Devil May Cry -sarja, Vanquish ja viimeisimpänä The Evil Within. Viimeksi mainittu on ensimmäinen Tango Gameworksin julkaisema peli, ja yhtiön on perustanut luonnollisesti Mikami itse.

Tämän vuoden Gamelab pidetään 24.-26. kesäkuuta, ja konferenssissa kuullaan useita sekä alalla toimivia veteraaneja että nuorempia kehittäjiä. Osallistujiksi ovat varmistuneet ainakin David Helgason (Unity), Jordan Mechner (Prince of Persia), Steve Gaynor (Gone Home), Rami Ismail (Vlambeer), ja Alistair Hope (Alien: Isolationin luova ohjaaja).

Selviytymiskauhun "isä" palkitaan pelialan merkittävänä kehittäjänä
Selviytymiskauhun "isä" palkitaan pelialan merkittävänä kehittäjänä
Shinji Mikami


Ladataan seuraavaa sisältöä