Suomi
Gamereactor
uutiset
Dead Island

Dead Island -sensuurille selitys

ESBR selventää linjaustaan

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Dead Island

Uutisoimme aiemmin Dead Islandin logon sensuroinnista jenkeissä. Puusta riippuva raato oli siinä vaihdettu omilla jaloillaan horjuvaan zombieen. Tämä aiheutti kaikenlaista spekulaatiota, mutta nyt ESBR on selventänyt ainakin hieman päätöstään IGN:lle.

"Videopeliala on asettanut ohjenuoria sille mikä on soveliasta sisältöä mainostukseen ja markkinointimateriaaleihin, joihin pelilaatikko kuuluu. Näiden ohjenuorien mukaan (alkuperäinen) logo ei ollut sovelias. Emme koskaan sensuroi pelin sisältöä, mutta pelaajia paljon laajempi yleisö näkee nämä materiaalit."

Myönnettäköön että tämä ei sano vielä oikein mitään, mutta onneksi Game Politics kaivoi esiin ne sopimattomuudet joihin ESBR viittasi:

"Toistuvat ihmisiin tai olentoihin kohdistuvat iskut tai laukaukset, väkivaltaiset iskut päähän, päätä osoittavat aseet, lävistäminen, räjähtävät ruumiinosat, lukijaa/yleisöä kohti osoittavat aseet, kuolettavien vammojen esittäminen/itsemurha/kuristuminen/tukehtuminen, haavoittaminen miekoilla tai veitsillä, potkut nivusiin."

Tästä listasta onkin kohtuullisen helppo poimia ne osuudet mitkä tekisivät hirtetystä hahmosta sopimattoman.

Bonus-seurapeli: Montako näistä elementeistä on nähty eurooppalaisissa pelilaatikoissa?

Dead Island

Aiheeseen liittyviä tekstejä

9
Dead IslandScore

Dead Island

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Leevi matkusti Banoin paratiisisaarelle viettämään rantalomaa kävelevien kuolleiden kanssa – niin ja on siellä zombejakin. Lue uunituore arvio!



Ladataan seuraavaa sisältöä