Suomi
Gamereactor
uutiset
Call of Duty: Modern Warfare 3

Mitä kaikkea Call of Duty Elite on?

Activision yrittää vastata vihapostiin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Activisionin julkistama, osin maksullinen Call of Duty Elite -verkkopalvelu on herättänyt viikolla runsaasti keskustelua. Nyt yhtiö on julkaissut vastauksia palvelua koskeviin kysymyksiin. Yhtiö alleviivaa erityisesti sitä, ettei Elite ota pelaajilta mitään pois, vaan tarjoaa jotain ekstraa.

"Mahtava yksinpelikampanja, co-op-tehtävät ja kaikkein syvin ja helpoimmin lähestyttävä nettipeli säilyvät ennallaan - ilman erillistä maksua", Activision kirjoittaa ja lisää: "jopa vihaajat voivat pelata ilmaiseksi."

Activision uskoo, että Call of Dutyn nettipalvelut ovat kattavammat kuin muissa olemassa olevissa palveluissa. Call of Duty: Modern Warfare 3:ssa debytoivalla Elite-palvelulla yhtiö yrittää innovoida tutun pohjan päällä.

Mutta mitä Elite käytännössä pelaajille merkitsee? Tämä riippuu siitä, onko maksava asiakas vai pitääkö kukkaronnyörit tiukalla. Eliteen kuuluu siis sekä maksuton että maksullinen taso, joiden ominaisuudet poikkeavat toisistaan.

Maksuton taso ei missään nimessä kuulosta köyhältä. Activision lupaa, että käyttäjät voivat muun muassa hyödyntää kattavia statistiikkapalveluita alustasta riippumatta, sillä Elite on suunniteltu käytettäväksi paitsi netissä myös mobiilisovelluksen kautta.

Statistiikkapalvelut mahdollistavat muun muassa omien tilastojen jakamisen kavereiden kesken helppokäyttöisinä kaavioina ja omien tulostaulujen muodostamisen. Pelaajat voivat myös tutkia, mitkä aseet ovat sopineet kuhunkin pelitilanteeseen.

Pelaajien ei myöskään tarvitse maksaa omien pelivideoiden jakamisesta. Videopalvelun sanotaan toimivan yksinkertaisesti napinpainalluksella.

Lisäksi netissä tai mobiilisovelluksella on mahdollista muokata omaa varustustaan tulevia pelihetkiä silmällä pitäen, ja pelaajat voivat etsiä sopivaa peliseuraa eri kiinnostuksenkohteiden tai asuinpaikan mukaan - tai kutsua Facebook-kavereita peliin. Myös ryhmien tai klaanien muodostaminen onnistuu.

Activision syöttää palveluun opastavaa, "korkealaatuista" videomateriaalia ja järjestää erilaisia pelitapahtumia ja turnauksia.

Yhtiö ei vielä kerro kaikkea, mitä Eliten maksullinen taso tuo peliin tai paljon tilaus maksaa, mutta ainakin kaikki Call of Duty: Modern Warfare 3:een julkaistava lisäsisältö tulee ilmaiseksi tilaajien saataville. Vaihtoehtoisesti kenttäpaketit voi ostaa erikseen ilman tilausta. Call of Duty -sarjassa lisäosa on tavallisesti kattanut viisi lisäkenttää ja maksanut 15 euroa.

Tilaajat eivät saa etua pelissä menestymiseen. Kaikki kokemuspisteet ja aseet on edelleen ansaittava normaalisti pelaamalla, Activision painottaa.

Eliten beta alkaa tänä kesänä Call of Duty: Black Opsissa. Halukkaat voivat hakea betaan osoitteessa callofduty.com/elite. Beta ei kuitenkaan sisällä kaikkia Eliten ominaisuuksia, koska monet ominaisuudet ovat kiinteästi osa marraskuussa ilmestyvää Call of Duty: Modern Warfare 3:a.

Call of Duty: Modern Warfare 3

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä