Suomi
Gamereactor
uutiset
Call of Duty: Modern Warfare 3

"CoD-mainonta oli karmeaa"

Ex-sotilasta pisti inhottamaan

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Atlantic -lehteen kirjoittava entinen sotilas ja nykyinen kirjalija D.B. Grady on tuominnut Call of Duty: Modern Warfare 3:n julkkistrailerin raskaalla kädellä. Ohessa esitetyssä trailerissahan Sam Worthington ja Jonah Hill seikkailevat pelilogiikan hallitsemissa verrattain realistisissa maisemissa oppimassa sotimisen iloja.

D.B. Grady ei ole yleisesti sotapelejä vastaan, mutta hän haluaa muistuttaa ettei sota mitään herkkua oikeasti ole, ja että kenties näiden mainonta ei ole aina kohdallaan:

"Mainos trivialisoi ja siistii sotaa. Jos nyt olisi syyskuun 10. päivä vuonna 2001 ei tämä ehkä olisi niin paha. Ne jotka ovat liian nuoria muistamaan Vietnamin voisivat nauttia taistelufantasioistaan, rakettien viuhtoessa ohitse ilman että pulssi edes kohoaa, vaihtaen tiukkoja katseita tyhjentäessään lippaita vihollisiinsa. Mutta kymmenen vuoden jatkuvan sodan, tuhansien amputointien, lipuilla peitettyjen arkkujen ja satojen murheen murtamien yhteisöjen jälkeen, eikö kukaan tätä mainosta tekemässä ollut nostanut kättään ja todennut: Tiedättekö, tämä on oikeastaan vähän törkeää. Ehkä meidän pitäisi vain näyttää kuvamateriaalia pelistä?"

Gradyn koko artikkelin voi lukea The Atlanticin sivuilta.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä