Suomi
Gamereactor
arviot
1-2-Switch

1-2-Switch

Liian kallis bilepelikokoelma

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

1-2 Switch on se Nintendo Switchin mukana tuleva peli, jota siellä paketissa ei ole. Erilaiset minipelit havainnollistavat loistavasti joy-con-ohjaimien moninaisia käyttötapoja tuoden muutenkin esiin Switchin mahtavan potentiaalin kodin viihdelaitteena. Muistikortille on ahdettu yhteensä 28 erilaista pikkupeliä. Kokoelmana uuden konsolin erilaisista käyttömahdollisuuksista 1-2 Switch on menestys.

Valikoimassa on mukana heikompiakin minipelejä, mutta ne eivät onneksi pistää liikaa silmään muuten onnistuneessa seurassa. 1-2 Switch on täydellinen silloin, kun muutama kaveri tulee kylään iltaa istumaan. Kuten aikoinaan keilailu ja tennis Wiillä, 1-2 Switch olisi voinut innostaa ihmisiä kauppoihin ennenäkemättömällä tavalla. Näin kuitenkaan tuskin tapahtuu, sillä peliä ei tule konsolin mukana. Lisäksi lätkäisty hintalappu on aivan liian korkea. Siksi peliä on vaikea suositella hankittavaksi.

HQ
Tämä on mainos:

Monissa minipeleissä esille tuleva linjaus on katsoa pois päin ruudusta, sillä useissa koitoksissa pelaajien on määrä katsella toisiaan TV:n sijasta. Jokainen pikkupeli alkaa esittelyvideolla (jonka voi ohittaa), jota seuraa toinen video (jota ei voi ohittaa) tarjoten lopulliset ohjeet ja turvallisuusvaroitukset. Nämä alkupätkät on itse asiassa tyylikkäästi toteutettu, ja kaikki nivoutuu yhteen onnistuneeksi kokonaisuudeksi.

Peleissä joy-con-ohjaus pääsee monipuolisesti oikeuksiinsa. Yleensä kummallakin pelaajalla on oma kapulansa, ja he ottavat mittaa toisistaan. Joskus istutaan, joskus seistään, joskus otetaan rauhallisesti ja joskus liikutaan aktiivisesti. Nuorimmat pelaajat saavat enemmän iloa helpommista minipeleistä, sillä osa vaatii selkeästi enemmän koordinaatiokykyä ja vartalonhallintaa.

Joy-conien HD Rumble -toiminto on teknologisesti vaikuttava, ja sitä hyödynnetään monissa minipeleissä. Paras on ehdottomasti Safe Crack, mutta silti Ball Countissa pääsee ensimmäisen kerran tuntemaan marmorikuulien liikkeen pideltäessä joy-conia kädessä. Liiketunnistuksen tarkkuus on poikkeuksellisen onnistunut.

Milk on yksinkertaisesti hauska. Siinä pelaajat istuvat vastakkain vedellen ohjainta kuin lypsäisivät lehmää. Joukossa on useitakin pikkupelejä, jotka toisenlaisessa ympäristössä saattaisivat vaikuttaa hieman tuhmilta. Tästä syystä 1-2 Switch saattaa olla suurikin hitti jonkinlaisena juomapelisovelluksena bileissä.

Tämä on mainos:

Sword Fight on energistä ja hauskaa miekkailua. Siinä pelaajat koettavat iskeä vastustajaa samalla koettaen torjua pelitoverin iskut. Lännen nopein -skabat Quick Draw ja Fake Draw ovat nekin onnistuneita. Jälkimmäinen on omiaan aiheuttamaan ajoittaista naurua, kun pelaajat koettavat houkutella toisiaan vetämään liian aikaisin.

Samurai Training -osuudessa koetetaan ottaa kiinni kuvitteellista miekkaa kämmenien väliin. Boxing Gymissä nyrkkeillään, ja parasta antia ovat ottelun jälkeen nähtävä iskukavalkadi. Plate Spin laittaa nimensä mukaisesti pyörittämään lautasia, ja pelissä rohkaistaan häiritsemään kaverin suoritusta aktiivisesti. Tarkemmin sanottuna jonkinlaista fyysistä tai henkistä harhauttamista hyödynnetään useissa minipeleissä kokonaisuuden monipuolistajan roolissa. Hyvä esimerkki tästä on Sneaky Dice, jossa kumpikin tietää kaverin noppaluvun (mutta ei omaansa).

HQ
1-2-Switch
HQ

Kaikesta huolimatta suurin osa minipeleistä jättää varsin neutraalin vaikutelman. Telephone on juuri niin kiinnostava kuin miltä se kuulostaakin. Treasure Chestissa käännellään joy-conia kirstun ympärille kiedotun ketjun otteen höllentämiseksi. Joy-Con Rotationissa on määrä pitää ohjain tasapainossa sitä samaan aikaan kiertäen. Shave-pelissä taas ajetaan kuvitteellista partaa, jolloin tärinätoiminto ilmoittaa parran paikan.

Liikunnasta pitäviä on huomioitu muutamalla pelillä. Joogaa muistuttava Zen on rauhallista laatua, kun taas Runway, Dance Off, Copy Dance ja Air Guitar pakottavat oikeasti liikkumaan. Signal Flags oli yllättävän viihdyttävä. Siinä kaksi selostajaa karjuu ohjeita kummallekin pelaajalle. Toisen ohjeita tulee noudattaa ehdottomasti, kun taas toisen ohjeet kuultuaan on tehtävä juuri päinvastoin. Yhdessä minipelissä kisataan naarasgorillan suosiosta hakaten oikeassa rytmissä omaa rintaa musiikin tahdissa.

Osa pikkuepeleistä on suorastaan huonoja. Wizard on muunnelma miekkailupelistä, jossa ei sitten kuitenkaan ole tarpeeksi tarttuvuutta. Ehkä ajan kuluessa syvin olemus aukeaa, tai sitten ei. Toisaalta tällaisissa kokoelmissa se hauskuus pitäisi valjeta välittömästi, eikä vasta pitkän ajan kuluessa.

HQ

Pöytätennis ja Baseball ovat toki sellaisia, joissa harjoitus tekee mestarin. Silti oman lyönnin ajoittaminen vaatii hieman liiaksi mielikuvitusta onnistuakseen. Babyssa laitetaan kuvitteellinen lapsi sänkyyn, ja Switchistä kuuluvat äänitehosteet tekevät pelaamisen hieman aavemaiseksi. Soda Shakessa ravisteltiin kuvitteellista kuohuviinipulloa, jota kierrätettiin pelaajalta toiselle korkin poksahtamiseen saakka. Se ei selvinnyt, kuka oikeastaan on voittaja tässä ravistelussa.

Laatu ei missään nimessä säily tasaisena kautta koko kokoelman, vaikka 28 pikkupeliä onnistuvatkin havainnollistamaan uuden laitteen käyttömahdollisuuksia kattavasti. Missään nimessä 1-2 Switchissä ei ole tarpeeksi tavaraa oikeuttamaan korkean hintalappunsa. Jos Nintendo ei vain pystynyt pakkaamaan peliä konsolin mukaan, olisi pikkupelit pitänyt myydä ryppäissä verkkopalvelu eShopissa. Joka tapauksessa kokoelman hinnan on tultava alaspäin ennen kuin sitä voi suositella hankittavaksi.

1-2 Switch on kohtuullinen kokoelma teknologiademoja, joilla Switchin mahdollisuuksia voi näyttää kavereilleen. Parhaimmillaan 1-2 Switch on epäilemättä bilepelinä. Yksittäisten pelien laatu huomioiden ei kokoelmaa kannata ainakaan täysihintaisena hankkia.

HQ
1-2-Switch
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Monipuolinen valikoima minipelejä, hyvä bilepeli, joy-con-ohjaimien kekseliäs käyttö, tyylikäs kokonaisuuden esitystapa
-
Osa peleistä on kehnoja, ei juuri syvyyttä, kallis, olisi pitänyt pakata konsolin mukaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Täydentävä mielipide

Arttu Rajala

Nintendon konsolit ovat perinteisesti saaneet julkaisussa minipelikokoelmia, eikä Switch ole poikkeus. 1-2 on kyllä hyvä esittelemään uuden konsolin joy-con-ohjaimien liikkeenohjauskapasiteettia, Ikävä kyllä se ei vakuuta kokonaisuutena niin, että sitä voisi suositella hankittavaksi pelikoneen kylkeen.

28 kappaletta minipelejä kuulostaa paperilla vaikuttavalta määrältä, mutta harmittavasti johtaa harhaan. Kaikki minipelit ovat ainoastaan kahden pelattavia lukuun ottamatta tiimipelimuotoa. Tuntuu laiskalta, ettei mukana ole minkäänlaisia omia ennätyksiä tavoittelevia mini- tai hauskoja pulmapelejä.

1-2 onkin siten puhtaasti bilepeli, mutta sellaisenakin se jakaa fiiliksiä. Valtaosa on tarkoitettu pelattavaksi vastakkain ja liikkeenohjauksen varassa. Huomasin, että uusien osanottajien oli välillä vaikea hahmottaa pelin toimivuus yksinkertaisesta luonteesta ja hauskoista esittelyvideoista huolimatta. Valikoima on kohtalainen, ja osa peleistä on hauskoja, mutta kaikki parhaatkin kärsivät pitkäikäisyyden puutteesta. Niitä ei yksinkertaisesti ole viihdyttävää pelata kovinkaan montaa kertaa putkessa. "Vielä yksi kerta" -fiilistä välttämättä tule, ellei porukka ole oikein kunnolla mukana bilepelimeiningissä.

Edellä mainitut asiat olisi voinut vielä kestää, jos 1-2 ei olisi päättömästi hinnoiteltu. Peli maksaa 49,99 euroa, mikä on täysin käsimätöntä. 1-2 pitäisi olla mukana ilmaiseksi jokaisella konsolilla, tai ehkä kympin hintaisena latauspelinä eShopissa. Surullista mutta totta; hauskasta ideastaan huolimatta 1-2 on Nintendo Switchin julkaisun suurin pettymys.

4/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Huhun mukaan 1-2-Switch saa jatko-osan

Huhun mukaan 1-2-Switch saa jatko-osan

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Silloin joskus maaliskuussa 2017 saatiin 1-2-Switch, joka esitteli varsin monipuolisesti tuolloin Nintendon uuden Switch-konsolin kykyjä. Gamereactorin arvion voi lukea...

Kakkosarviossa 1-2 Switch

Kakkosarviossa 1-2 Switch

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactorin entinen päätoimittaja Arttu Rajala arvioi Nintendo Switchin minipelivalikoiman 1-2 Switch. Tsekkaa kakkosmielipide täältä.

1-2-Switchissä on 28 minipeliä

1-2-Switchissä on 28 minipeliä

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Nintendo Switchin ominaisuuksia esittelevä minipelikokoelma 1-2 Switch kattaa kaikkiaan 28 pikkupeliä: asian varmisti Japanin Nintendo . Tsekkaa alta peräti kymmenestä...Ladataan seuraavaa sisältöä