Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
2 Guns

2 Guns

Ollakseen "vain" vauhdikas toimintarymistely, on 2 Gunsiin tosissaan panostettu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Hiljattain ystävystyneet Bobby (Denzel Washington) ja Stig (Mark Wahlberg) pyrkivät yhdessä tekemään kauppaa pahamaineisen huumekartellin pomon (loistava Edward James Olmos) kanssa. Molemmilla miehistä on kuitenkin omat salaisuutensa sekä tavoitteensa kaupan suhteen. Kun asiat eivät mene suunnitelmien mukaisesti, löytävät kaverukset itsensä suurien ongelmien edestä. Selviytyäkseen heidän ei auta kuin luottaa toisiinsa, paljastuneista salaisuuksista huolimatta.

HQ

Ollakseen "vain" vauhdikas toimintarymistely, on elokuvaan tosissaan panostettu. Monipuolisesta ja monia yllättäviä käänteitä omaavasta tarinasta huokuu huoliteltu ja ammattimainen ote jolloin viimeisteltyä dialogia myöten kokonaisuus tuntuu miellyttävän raikkaalle. Kerronta liikkuu sulavasti toimintakohtausten ja positiivisesti odottamattomien juonenkäänteiden välillä, tarjoillen rennosta asenteesta huolimatta monipuolista, älykästä jännitystä.

Pääosaparin vahva kemia on kerrassaan upeaa seurattavaa. Naseva sanailu istuu hyvin hahmojen suuhun ja heidän väliltään löytyy autenttista ystävyyden kipinää. Washingtonin ja Wahlbergin lisäksi elokuvaan on saatu iso läjä muitakin kovia tähtiä, joista jokainen saa hyvin ansaittua ruutuaikaa ja täyttää elokuvan vaatiman korkean tason mallikkaasti. Erikoismaininta tulee aina yhtä hyvästä Bill Baxtonista liukkaana CIA-agenttina.

Hienon Contraband -elokuvan (2012) jälkeen islantilainen ohjaaja Baltasar Kormákur todistaa jo toistamiseen osaamisensa laadukkaiden toimintaelokuvien tekemisestä Amerikan maaperällä. Miehen taito yhdistää ammattiottein omaperäistä toimintaa älykkääseen juonikikkailuun on nykyään harvinaista herkkua, jonka ansiosta elokuva juuri onkin niin nautinnollinen. Tämä kulminoituu pakkaamalla paljon huoliteltua asiaa lyhyehköön aikaan kokonaisuuden kuitenkin hengittäen hyvin.

Jos nyt jostain pitää "valittaa", niin elokuvan letkeä tunnelma antaa katsojalle luvan ottaa rennosti vaikka useat hahmot ja lukuisat käänteet vaativatkin keskittymistä tavan toimintaelokuvaa enemmän. Tämän hoksattua elokuva tarjoaa todella huolitellun ja laadukkaan viihdepaketin, jota on hauska seurata. Kokonaisuuden kruunaa Blu-ray julkaisun ekstrat kommenttiraidan, oikeutetusti poistettujen kohtausten, sekä monipuolisten dokumenttien muodossa.

Tämä on mainos:
2 Guns
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
2 Guns

2 Guns

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Ollakseen "vain" vauhdikas toimintarymistely, on 2 Gunsiin tosissaan panostettu.Ladataan seuraavaa sisältöä