Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
47 Ronin

47 Ronin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vuosia sitten Kai (Keanu Reeves) löydettiin metsästä hylättynä. Erilaisesta ulkonäöstään ja demonimaisista taidoistaan huolimatta hänet otetaan osaksi yhteisöä. Kun yhteisön johtaja häväistään, kylän samurait karkotetaan ja yhteisö joutuu sadistisen sotilaan omistukseen. Nyt isännättömät samurait tarvitsevat hyljeksityn Kain apua kostaakseen vääryydet.

HQ

Tarina käynnistyy rauhallisesti ja kerronta osaa ottaa oman aikansa esitellessään elokuvan hahmoja ja heidän taustojaan. Miellyttävän rauhallinen tahti kaikkoaa kuitenkin pian kuin ninja yön pimeyteen. Tarinan puoleenväliin mennessä tekijät vaikuttavat huomanneen jäljellä olevan ajan olevan riittämätön huolitellulle kerronnalle.

Elokuva jatkaakin tyypillisen toimintaelokuvan vauhdilla, kylmän laskelmallisesti toimintakohtauksesta toiseen, joissa miekanheilutusta monimutkaisempia juonenkäänteitä selitetään vain muutamilla lauseilla hahmojen välisissä dialoginpätkissä. Tämä johtaa myös siihen, että 47 Roninista pääsee katsoja tutustumaan harmillisesti vain neljään.

Näyttelytyö sopii hyvin vanhan ajan japanilaiseen tunnelmaan. Keanu Reevesin väsynyt ja vähäeleinen olemus istuu poljetun altavastaajan rooliin kuin miekka samuraille. Tarpeen tullen tossu kuitenkin nousee arvokkaasti vanhentuneelta Reevesiltäkin ihan yhtä nätisti kuin nuoremmilta näyttelijöiltä ja toimintahan tässä pääosassa onkin.

Vaikka omaperäisyydestä ei elokuvan taisteluille juuri pisteitä heru, saa toimintakohtausten huoliteltu monipuolisuus pitämään katsojan tv:n ääressä vaivatta. Miekkailun lisäksi elokuva tarjoaa muun muassa käsirysyä, ninjailua ja mystisten olioiden metsästystä. Näyttävän toiminnan lisäksi elokuvan valttina on tasaisen laadukas tekninen toteutus. Elokuva näyttää upealta ja esittelee katsojalle uskottavan fantasiamaailman. Tietokone-efektit istuvat tyylikkäästi värikyllästettyyn kuvaan ja lumoavat maisemat ovat täynnä yksityiskohtia.

Tämä on mainos:

Tuotantohelvetti on kuitenkin jättänyt jälkensä 47 Roniniin. Mielenkiintoisen ja laajan tarinan läpi juoksuttaminen ja hahmojen pois jättäminen harmittaa, varsinkin kun potentiaalia kehittyä eeppisiin mittoihin on selvästi nähtävissä. Elegantin ulkoasunsa ja tyylikkään toiminnan ansiosta, elokuva sentään tarjoaa laadukasta tusinaviihdettä.

Blu-ray julkaisulla mukana tulevat poistetut kohtaukset luovat toivoa pidemmästä ja ehjemmästä versiosta.

47 Ronin
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
47 Ronin

47 Ronin

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Keanu Reeves kungfuilee näyttävässä japanilaisessa fantasiamaailmassaLadataan seuraavaa sisältöä