Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
A Little Golf Journey

A Little Golf Story

Tarinakortteja ja dioraamaratoja

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
A Little Golf JourneyA Little Golf JourneyA Little Golf Journey

Pelivuosi 2021 on pitänyt golfista tykkäävät virtuaaliviheriöiden valtiaat kiireisinä. Kesällä Switchille itsensä putannut Mario Golf: Super Rush on täydentänyt värikästä perusmenoaan päivityspaketeilla, ja syksyllä avaruuden jättömaille golfaajat vienyt Golf Club: Wasteland tarjoili puolestaan surullisen kehyskertomuksen sävyttämää palloilua. Lokakuussa 2021 ilmestynyt A Little Golf Story tarjoaa sienivaltakuntaan sijoittuvien post-apokalyptisten pallopelien sijaan astetta realistisemmissa miljöissä kulkevaa golfia. Okidokicon omintakeinen urheilueepos koettaa myös ravistella lajityypin akilleenkantapäitä ja rakenteita tuomalla mittavaan peruspeliinsä mukaan tarinallisia elementtejä vaihtelevin ja aika vaatimattomin lopputuloksin - toisaalta kyseessä onkin pienimuotoinen golf-juttu, joka pelittää itsenäisinä puttaustuokioina mainiosti Switchillä.

Pelin nimeen A Little Golf Story kätkeytyvä pienimuotoisuus näkyy kiinnostavalla tavalla kenttäsuunnittelussa. Kukin reikäreitti on pakattu dioramaattiseksi neliönmuotoiseksi maisemaksi, jota pelaaja voi käännellä ja tutkia ohjaimen tateilla oikoreittien ja salaisuuksien löytämiseksi. Mukavan värikäs ja yksityiskohtaisen kulmikas grafiikka on todella kivaa seurattavaa, ja maaston vaihtelut erottuvat selvästi radasta yksinkertaisen värimaailman ansiosta. Ohjaimen olkapainikkeilla tapahtuva tähtääminen, sihdin tarkentaminen ZL-painiketta pohjassa pitämällä ja A-painikkeella pallon huiskauttaminen matkoihinsa sujuvat hienosti, vaikka pelaajan kieltämättä odotetaan pystyvän pitämään sormea samaan aikaan kahdella-kolmella namiskalla.

Tähtääminen on kuitenkin pienen harjoittelun päätteeksi helppoa ja selkeää. A Little Golf Story hoitaa pelaajan puolesta lyöntivoimakkuuksien arvioinnin reiän lähestyessä niin, että pelaaja ei tule vahingossakaan huitaisseeksi palloa koko hartiavoimallaan reiän ylitse. Aiemmin mainitsemani selkeä värimaailma pelittää hyvin myös tähtäilyssä, sillä normaalilla voimakkuudella lähtevää lyöntiä voi mallailla maastoon oranssin kaarevan tähtäimen kanssa; huomattavasti voimakkaampi ja punertavalla kaarella hahmoteltavissa oleva lyönti taas lähtee liikkeelle ZR-olkapainikkeella. Reiän läheisyydessä sihtauskaari värjäytyy puolestaan siniseksi sen merkiksi, että pallo pitäisi saada putattua rennosti maata pitkin reiän sisään.

Tämä on mainos:
A Little Golf JourneyA Little Golf JourneyA Little Golf JourneyA Little Golf Journey

Radat sisältävät jos jonkinlaisia oikaisumahdollisuuksia, joita selvittävän pelaajan pitäisi suorittaa kukin rata läpi mahdollisimman vähillä lyönneillä - läpäistyjen ratojen myötä A Little Golf Storyn kukin kymmenestä pääsaaresta avautuu kyseisen saaren rata kerrallaan, ja värittömäksi valahtanut saari saa väriä ja kauniita pinnanmuotojaan näkyviin. Vikkelien latausaikojen myötä A Little Golf Storyn jo pelatuilla radoilla on helppoa käydä kokeilemassa onneaan ja yrittää parantaa ratasuoritusta kolmen tähden hyvästä suorituksesta neljän tähden mestaritason mailanheilutukseksi.

Entäs sitten tarina? A Little Golf Story seuraa rata kerrallaan seurapiireihin itseään ujuttavaa onnenonkijaa, joka saa pätevällä mailanheilutuksella itselleen juuri sitä, mitä viheriöillä kai tavoitellaan - valtaa ja käyntikortteja, joiden kääntöpuolella kulkevat repliikit avaavat hitaasti sitä, miksi maailmankartta on valahtanut värittömäksi. Vaikka tarinointi ei lopulta pääsekään erityisen tenhoavaan tai oikeasti toimivaan lopputulokseen, sopivan kokoisiksi annoksiksi paloiteltuna näin korttimuodossa juoni etenee varsinaisen pelaamisen ohella aika luontevalla tavalla. Tarina kuitenkin tuntuu olevan näin hienovaraisen juonenkuljetuksen takia ohittamisvaarassa, kun seuraavalle radalle kiirehtivä pelaaja saattaa rynnistää läpäistyn radan päätteeksi kohti seuraavaa haastetta ja rämpyttää A-painikkeella tarinoinnin pois siitä tieltään.

Peliympäristöt saisivat olla vähän vaihtelevampia ja sisältää vielä vähän enemmän koukkuja realististen pinnanmuotojen ja maastoratkaisujen vastapainoksi. Aika tavanomaiset luontomaisemat eivät itsessään juuri innosta hutkimaan palloa vaihtoehtoisille reiteille uusien salaisuuksien ja oikoreittien paikallistamiseksi, vaan perinteinen golf kannattelee menoa mainioine mekaniikkoineen ja tarkkoine ohjattavuuksineen.

Tämä on mainos:

A Little Golf Story tarjoaa reilun satsin värikästä ja simppeliä pikapelattavaa, joka ei jätä kylmäksi laadukkaan mutta pidemmän päälle ehkä vähän yllätyksettömän toteutuksensa myötä. Peli yhdistelee tarkkuutta vaativaa pelattavuutta näppärästi ja sukkelasti etenevään pikapelaamiseen yllättävän luontevalla tavalla.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Näyttävä ulkoasu, selkeät mutta oppimista edellyttävät golf-mekaniikat, pelaamisen ja tekemisen määrä
-
Kiinnostava mutta taka-alalle haipuva tarina, ajoittain vähän yksipuoliset ja itseään toistavat peliympäristöt
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä