Suomi
Gamereactor
ennakot
Ace Combat 7: Skies Unknown

Ace Combat 7: Skies Unknownin PSVR-versio

Ilmojen halki käy virtuaalilentäjän tie.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Bandai Namco esitteli Lontoossa tulossa olevia pelejään, ja Gamereactor otti testiin Ace Combat 7: Skies Unknownin PSVR-version: muuta ei ollut testattavana. Koneen puikoissa ajeltiin lentotukialuksella kaikessa rauhassa hetken aikaa ennen varsinaista nousukiitoa. Taivaalle pääsemisen jälkeen edessä oli varsin tutun tuntuinen tehtävä: jossain edessä on vihollisia ja ne on tuhottava.

Ohjaaminen tapahtuu odotetulla tavalla, joten alkuun pääseminen on helppoa. Jos on joskus videopeleissä lennokkia ohjastanut, pääsee homman nimestä heti perille. Alas vasemmasta tatista ja kone nousee, ylös painamalla kone laskee, R2 kiihdyttää, L2 jarruttaa ja muilla napeilla käytetään erilaisia aseita.

Tuhovälineiden käyttö on jouhevaa, mutta ei liian helppoa. Tähtääminen on tehtävä huolella varsinkin konekivääreillä. Ohjuksiakaan ei voi räiskiä miten sattuu: ne kyllä hakeutuvat automaattisesti kohteeseen, mutta ohjuksia on vähän. Joka laakin on osuttava.

VR-laitteessa vihollisten sijainnin jäljittäminen on perinteistä ohjausta helpompaa. Vihollisen ohittaessa ei esimerkiksi tarvitse kääntää koko konetta, vaan pelkkä pään kääntäminen riittää näkemään pahiksen lentosuunnan. Mekaniikka tekee pelaamisesta selvästi nautinnollisempaa, sillä omat silmät voi pitää kohteessa kiinnittämättä liiaksi huomiota itse lentokoneen ohjaamiseen.

Tämä on mainos:

Toinen hyvä puoli VR-näkymässä on grafiikan yksityiskohtaisuus. Kaikki valot ja vipstaakit näyttävät siltä kuin voisi odottaakin. Alla viistävät maisemat ovat nekin upeita aina pienistä saarista pilviin saakka. Kokonaisuutena Ace Combatin VR-kokemus saavuttaa aivan uudenlaisen immersion tason saada pelaaja tuntemaan itsensä hävittäjälentäjäksi.

Ace Combatin VR-pelaamisen huonona puolena on ajoittainen pahoinvointi. Kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen alkoi jo tehdä heikkoa, enkä yleensä juuri saa oireita VR-peleistä. Ikävästi tuo sama pahoinvointi jatkui iltaan asti eli pitkään itse pelaamisen jälkeen. Muutkin testaamassa käyneet kokivat samanlaisia oireita.

Omaa oloaan ei voi helpottaa pelaamalla tietyllä tavalla, sillä luvassa on väistämättä tiukkoja käännöksiä ja vatsasta kouraisevia äkkiliikkeitä vihollisten viistäessä läheltä ohi tai ohjuksen lukittuessa omaan koneeseen. Ace Combat 7 on suunniteltu nopeaksi, joten osalle kiinnostuneista se voi tehdä VR-version pelaamisen mahdottomaksi.

Toisin sanoen ilman ajoittaista pahoinvointia Ace Combat 7: Skies Unknown on testin perusteella suorastaan loistava VR-kokemus. Siellä olemisen tuntu on mahtava, mutta nopean toiminnan vuoksi menon aiheuttama pahoinvointi tulee aiheuttamaan ongelmia monille pelaajille.

Tämä on mainos:
Ace Combat 7: Skies UnknownAce Combat 7: Skies Unknown
Ace Combat 7: Skies Unknown
Ace Combat 7: Skies UnknownAce Combat 7: Skies UnknownAce Combat 7: Skies Unknown
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Ace Combat 7 lentoon tammikuussa 2019

Ace Combat 7 lentoon tammikuussa 2019

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Joulukuussa 2015 julkistettu Ace Combat 7: Skies Unknown lähtee viimeinkin lentoon 18. tammikuuta 2019 Xbox Onella ja PS4:llä. PC-versio saa luvan nousukiitoon 1....Ladataan seuraavaa sisältöä