Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
After Earth

After Earth

Isä-poika-suhteen parantaminen ja omien pelkojen kohtaaminen luovat humaanin pohjan omalaatuiselle ja teknisesti näyttävälle tieteisseikkailulle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Tuhat vuotta on kulunut siitä, kun maapallo luokiteltiin asuinkelvottomaksi. Kitai Raige (Jaden Smith) on ihmiskunnan sankarin, Cypher Raigen (Will Smith) poika, joka ei ole juuri isäänsä nähnyt tämän sotimisilta. Kaukaista isä-poika-suhdettaan parantaakseen Cypher päättää ottaa Kitain mukaan harjoituslennolle. Lento ei mene suunnitelmien mukaisesti ja alus päätyy maapallolle, joka on täynnä tuntemattomia vaaroja. Nyt Kitai ja Cypher joutuvat turvautumaan toisiinsa selviytyäkseen hengissä.

HQ

Kerronta löytää rytminsä mielenkiintoisen ja pitkälle mietityn tarinan hätäisen pohjustuksen jälkeen. Elokuva etenee sujuvasti paikoittain töksähtelevästä leikkauksesta huolimatta. Tapahtumille annetaan aikaa kehittyä rauhassa samalla jännitystä nostattaen. Hahmoilla on hyvin tilaa kehittyä ja käydä sisäisiä ristiriitojaan läpi. Kantavat teemat, pelon voittaminen ja toiseen luottaminen, tulevat hyvin esille.

Tosielämänkin isä ja poika yhdistävät jälleen voimavaransa pääosissa. Vaikka kumpikaan ei elokuvassa pääse parhaisiin suorituksiinsa, aidosta perhesidoksesta kumpuaa jotain pintaa syvempää ja hahmojen välille kehkeytyy aitoa välittämisen tunnetta. Jaden Smithin roolisuoritus epävarmana teininä kärsii enemmän kliseisesti kirjoitetusta hahmosta, kuin varsinaisesta huonosta näyttelytyöstä. Epävirallisena ohjaajana toiminut Will Smith on taas enemmän taka-alalla, mutta saa hahmoonsa sopivaa kylmyyttä ja tunteettomuutta, joka istuu hahmoon hyvin.

Taiteellisena ohjaajana toiminut M. Night Shyamalan on tehnyt vakuuttavaa työtä luodessaan elokuvan tulevaisuuden vision. Orgaaninen lähestyminen rakenteiden ja aluksien suunnitteluun on ennennäkemättömän nokkelaa ja miellyttää estetiikallaan. Vahva ja huoliteltu tekninen toteutus saa tulevaisuuden maailmat hengittämään ja tuntumaan autenttisille. Näyttävä elokuva pääsee oikeuksiinsa kotisohvalla 4K-tekniikalla masteroidun Blu-rayn myötä. Kuva ja sen kontrastit ovat huipussaan ja lopputulos näyttää upealle.

Ei elokuva virheetön ole, mutta parhaimmillaan se tarjoaa tyylikästä ja omaperäistä scifi-seikkailua, josta löytyy sisältöä pinnan altakin. Blu-ray-levyltä löytyy mukava määrä ekstroja, jotka perehtyvät elokuvan tekemiseen ja valottavat tarinan taustoja ja sille tehtyä laajaa historiaa, jotka jäivät itse elokuvassa harmillisen vähäiselle huomiolle.

Tämä on mainos:
After Earth
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
After Earth

After Earth

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Isä-poika-suhteen parantaminen ja omien pelkojen kohtaaminen luovat humaanin pohjan omalaatuiselle ja teknisesti näyttävälle tieteisseikkailulle.Ladataan seuraavaa sisältöä