Suomi
Gamereactor
laitearviot

AKRacing Octane

Pelaajan valtaistuin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Paljon pelaavan tai koneen ääressä istuvan on syytä ottaa useita asioita huomioon, jos meinaa harrastaa pidempään ilman kiropraktikon apua. Ergonomialla ei kannata pelleillä, joten pöydän korkeuden, hyvän näppäimistön sekä hiiren ja monitorin hankinta kannattaa. Ketjun viimeisenä lenkkinä toimii hyvä, selkää tukeva tuoli.

Kenties eUrheilun innostamana useat valmistajat tarjoavatkin nykyään kattavaa, joskin hintavaa valikoimaa mitä moninaisimpia ja värikkäämpiä tuotteita takapuolen alle. Testasimme AKRacingin Octane -pelituolia varsin mukavin lopputuloksin.

Massiivisessa paketissa saapunut tuoli vaatii hieman tee-se-itse -henkeä, mutta rakentuu Ikea-hyllyä helpommin täyteen mittaansa. Ainoastaan Octanen viiden pyörän asettelussa joutui käyttämään hieman voimaa, jotta ne loksahtivat paikoilleen. Testissä ollut PU-keinonahkalla päällystetty tuoli on väriltään musta ja huomattavasti räikeämmistä vaihtoehdoista poiketen sopii toimistoympäristöönkin mukavasti. Kesäaikaan pintamateriaali on tosin aavistuksen hiostava. Vain rallipenkkimäiset kolot niskatuen kohdalla sekä yleinen kuppimainen muoto pettävät sen syntyperät. Aggressiivisemmin väritettyjä versioitakin löytyy, jos sellaista kaipaa. Tuolin purkaminen osiin vaatii hieman enemmän työtä ainakin kaasujousen osalta, eli siirtely paikasta toiseen voi olla aavistuksen työläämpää.

AKRacing OctaneAKRacing Octane
Tämä on mainos:

Säätövaraa löytyy hieman normaalia toimistotuolia kattavammin. Istumakorkeutta, alaselän tukityynyn paikkaa, selkänojan kallistusta ja käsinojien korkeutta säätämällä suurin osa löytänee itselleen mieluisan asennon. Ensituntuma tuoliin on yllättävän kova. Pehmusteena toimiva vaahtomuovi ei anna hirveästi periksi, vaan mukautuu hiljalleen istujansa muotoiseksi. Kovuus tahtoi aluksi saada aikaan pienen hylkimisreaktion edelliseen tuoliin verrattuna, mutta pieni totuttelu kannatti.

Pitkät istumasessiot kirjoittamisen, netissä pyörimisen ja pelaamisen parissa rasittivat nimittäin selkää huomattavasti aiempaa vähemmän. Etenkin alaselässä ja häntäluun kohdalla tuntuva pieni jomotus tuntui katoavan lähes kokonaan, vaikka Divinity: Original Sin 2:n ja Total War: Warhammer 2:n kaltaisten monumentaalisten pelien kanssa kuluikin välillä aivan liian monta tuntia putkeen. Hyvä tuolikaan ei tietty korvaa ajoittaista venyttelyä ja jaloittelua sekä pientä taukoa, mutta Octane teki istumistyöstä huomattavasti aiempaa miellyttävämmän.

Kokonaisuutena AKRacingin Octane -pelituoli teki vaikutuksen. Se on varsin tukeva (kaasujousen pitäisi kestää 150 kilon painoa) vaikkei aivan huippuergonomisten tuolien tasolla. Säätövaraa piisaa mukavasti ja selkä kiittää tuoli- ja selkäosan muotoilua. Mustana se sopii jos nyt ei kotiin kuin kotiin niin ainakin peli-PC:n eteen huoletta. Hinta on sitten sen mukainen noin 320 euronsa kanssa, joten halvempiakin vaihtoehtoja kannattaa harkita. Mutta jos parin tonnin PC:ssä on jo hyvä näyttö ja osoitinlaitteet kiinni, oikeankorkuisen pöydän viereen kannattaa hankkia vaikkapa tämä tuoli.

AKRacing Octane
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Tukeva rakenne, selkä kiittää pitkissä sessioissa, hyvät säädöt
-
Keinonahka varauksin, hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä