Suomi
Gamereactor
lifestyle

Algoritmit, jotka johtavat ihmisiä haitalliseen sisältöön ja doomscrollingiin, saattavat pian kohdata suuria muutoksia

Yhdistyneen kuningaskunnan ylähuone tekee muutoksia verkkoturvallisuutta koskevaan lakiesitykseen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Yhdistyneen kuningaskunnan ylähuone on esittänyt verkkoturvallisuuslakiin muutoksia, jotka kohdistuisivat sosiaalisen median algoritmeihin, jotka johtavat nuoria haitalliseen ja vihamieliseen sisältöön, sekä pieniin palkkioihin, jotka edistävät doomscrollingia.

Hallitus yritti haastaa nämä muutokset uskoen, että ne hidastaisivat muita lakiesityksessä ehdotettuja muutoksia, mutta hävisi äänestyksen siitä. Paronitar Kidron väitti, että lakiesitys ei nykyisessä muodossaan puutu sosiaalisen median palveluna aiheuttamiin haittoihin, vain tiettyihin haitallisiin viesteihin.

Nyt algoritmeja, jotka työntävät ihmisiä kohti haitallista sisältöä, kritisoitaisiin ja muutettaisiin, kun Kidron panisi merkille Andrew Taten ja kuinka nuoria miehiä ja poikia työnnetään kohti hänen tyyppistä sisältöään. "Satojen tuhansien lasten työntäminen Andrew Taten puoleen ilman muuta syytä kuin hyötyäkseen kaupallisesti verkostovaikutuksesta on irvikuva lapsille ja heikentää vanhempia", Kidron sanoi.

On huolta siitä, että verkkoturvallisuuslaki yrittää tehdä liikaa ja että vaikka algoritmeja on säänneltävä, se ei ehkä ole mahdollista tehdä tällä yhdellä lakiehdotuksella.

Tämä on mainos:

Kiitos, BBC.

Algoritmit, jotka johtavat ihmisiä haitalliseen sisältöön ja doomscrollingiin, saattavat pian kohdata suuria muutoksia


Ladataan seuraavaa sisältöä