Suomi
Gamereactor
uutiset
Aliens: Colonial Marines

Aliens-gate: "Gearbox vedätti Segaa"

Anonyymi segalainen väittää Gearboxin käyttäneen rahat Borderlandsiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gearbox on vastuussa Aliens: Colonial Marinesin epäonnistumisesta ja suoranaisesti vedätti pelin kustantanutta Segaa, laukoo anonyyminä Segan työntekijänä esiintyvä Sega Awakens -blogi.

Blogin mukaan Gearbox valehteli Segalle pelin edistymisestä samaan aikaan, kun törsäsi kehitykseen annettuja varoja Duke Nukem Foreverin ostoon ja oman Borderlands-sarjansa kehitykseen. Aliensia lykättiin useaan otteeseen kuusivuotiseksi venyneen kehityskaarensa aikana.

Gearbox oli sopinut Segan kanssa Aliensin kehityksestä, mutta sysäsi kehitystaakan Timegate-studiolle. Aiemmin anonyymi gearboxilainen syytti Timegatea heikosta jäljestä. Sega Awakens pitää sekä Segan projektinjohtoa että Timegatea osasyyllisinä pelin epäonnistumiseen, mutta asettaa pääsyylliseksi Gearboxin, jonka sopimusrikkomukset johtivat kaikki kolme yhtiötä liriin.

Väitteet ovat isku Gearboxille, mutta niiden todenperäisyyttä ei ole voitu vahvistaa, koska kaikki yhtiöt pysyvät virallisesti asiasta hiljaa. Joka tapauksessa, heikosta laadusta huolimatta Aliens: Colonial Marines on menestynyt kaupallisesti.

Aliens: Colonial Marines

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Aliens: Colonial MarinesScore

Aliens: Colonial Marines

ARVIO. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Gearboxin ja Segan Aliens-projektia on odotettu vuodesta toiseen, ja nyt se on viimein kaupoissa. Kannattiko odotus?Ladataan seuraavaa sisältöä