Suomi
Gamereactor
guide
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Aloittelijan opas The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomiin

Näin pääsee mahdollisimman mukavasti alkuun.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

On sitten edellisen Breath of the Wildin veteraani tai lajityypin ummikko pelin The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomin parissa, on luvassa paljon uutta tässä Nintendon hiekkalaatikkopelissä. On siis aika tehdä lyhyt lista tavoista, joilla pääsee hyvin alkuun juonipaljastuksia tekemättä.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Vinkki #1: Käytä uusia kykyjä hyödyksi

Tällä kertaa pelaajan käytössä on useita uusia kykyjä, ja niiden käyttäminen tulee hyödyksi niin taisteluissa kuin maailmaa tutkiessakin. Ultrahand tulee olemaan eniten käytössä, koska sen avulla voi nikkaroida trailereissa nähtyjä superautoja ja lentäviä vehkeitä. Muitakaan uusia keinoja ei ole syytä väheksyä, sillä niille on käyttöä alusta asti. Tämä muun muassa siksi, että Link itse on pelin alussa heikoimmillaan.

Tämä on mainos:

Fusella voi yhdistää aseen melkein mihin tahansa muuhun esineeseen, johon voi tarttua Ultrahandilla. Toisin sanoen kepistäkin saa hyvän aseen, kun sen yhdistää kiven kanssa. Fusella voi tehdä sellaista, jolla rikkoa kiviä ja näin kerätä kallisarvoisia materiaaleja, tehdä nopeasti tuulettimen ja puhaltaa pahikset nurin tai saada nikkaroituun veneeseen vauhtia. Ei kannata kantaa huolta, jos heti alussa ei saa tehdyksi kaikkein mahtavimpia vekottimia. Niitä tulee vastaan myöhemmin pelin maailmaa tutkimalla. Tällöin luovuus vasta pääsee todella valloilleen.

Recall voi lähettää viskottuja esineitä takaisin heittäjälle, ja Ascend auttaa korkeisiin paikkoihin nousemisessa. Enää ei tarvitse vahtia stamina-mittaria, kun Recallin avulla voi ampua itsensä taivaisiin, ja sieltä liidellä minne haluaa.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Vinkki #2: Hanki riippuliidin mahdollisimman nopeasti

Tämä on mainos:

Toisin kuin Breath of the Wildissa, Tears of the Kingdom ei anna riippuliidintä pelaajalle opastusosiolta poistumisen jälkeen. Lisäksi on suoritettava jonkun verran ensimmäistä päätehtävää ennen kuin riippuliitimeen pääsee käsiksi. Vaikka maailma avoimeksi aukeaakin, kannattaa silti se liidin hankkia heti, sillä muuten torneihin pääseminen ei onnistu. Lisäksi henki lähtee aina, jos sattuu putoamaan liian korkealta.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Vinkki #3: Älä haukkaa alussa liian suurta palaa

Ja kun se avoin maailma aukeaa, ei kannata haukata heti kärkeen liian isoa palaa. Jo pelin aloitusalueen lähellä on paljon kovan tason pahiksia. Ei siis kannata suunnata heti päätä pahkaa päätehtävien pariin, vaan kartuttaa hieman omaa sydänmittaria ensin. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomissa ei ole aikarajaa, joten kaikkeen voi käyttää juuri niin kauan aikaansa kuin mieli tekee. Ja jos jokin yritys ei meinaa onnistua, voi aina suunnata kokeilemaan jotain muuta ennen uutta yritystä.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Vinkki #4: Hankkiudu taistelukoulutukseen mahdollisimman nopeasti

Breath of the Wildissa oli niin sanottuja combat shrineja eli taistelupaikkoja, joissa pääsi verestämään muistoja siitä, miten pelissä tapellaan. Peruasioita muistellaan Hyrule Castlen lähellä Kyonosis Shrinessa. Heittoaseille taas on Lake Kolomosta itään Teniten Shrine. Jousiammuntaa on taivaalla Ludfos Bogin yläpuolella Taunhiy Shrinessa. Hiiviskelyyn taas kannattaa suunnata pohjoiseen South Akkala Stablen Sinatanika Shrinelle. Ja vaikka taistella jo osaisikin, kannattaa paikoissa silti käydä.

Vinkki #5: Hanki hevonen ja vie se torneihin

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomissa on monia tapoja liikkua, ja nopeammin pääsee omalla hevosella. Ratsulla pääsee pelin alussa hyvin kaukana oleville torneille, ja näin näkee paremmin lähimaaston kiinnostavat kohteet. Ja hevosen hankkimalla pääsee talleille, jossa puolestaan on tarjolla uusia tehtäviä ja vanhoja tuttuja.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Vinkki #6: Kokeile erilaisia nuolia

Lopuksi muistutan, että mukana kannattaa pitää mahdollisimman paljon erilaisia materiaaleja ennen kaikkea siksi, että voi testata, mitä kaikkea nuoliin voi liittää. Jousiammunta on suuressa osassa Tears of the Kingdomia. Tietysti mukana ovat ne perinteiset tuli- ja pomminuolet, joita tehdään yhdistämällä nuoliin kukkia ja hedelmiä, mutta monenlaista muutakin voi kokeilla. Suosittelen laittamaan liikeohjauksen pois päältä tähtäämisen ajaksi. Varsinkin käsikonsolityyliin pelattuna on helppoa ampua ohi, jos sattuu liikuttamaan kättään väärällä hetkellä.

Yllä olevien vinkkien lisäksi keskeistä on tietenkin tutkia paikkoja mahdollisimman paljon, kerätä ja kokkailla erilaisia ruokia ja muistaa se, että aseet menevät ajan myötä rikki. Ja eikun pitämään hauskaa The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomissa.

The Legend of Zelda: Tears of the KingdomThe Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä