Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

LIVE
HQ
logo hd live | A Highland Song
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   ennakot
   Alone in the Dark

   Alone in the Dark näyttää onnistuneelta uusintaversiolta klassisesta selviytymiskauhusta

   Edelleen vaikuttavan oloinen.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto
   HQ
   HQ

   Nykyaikana pelaamisen painopiste on yleensä vahvasti moninpelaamisessa, ja varsinkin live service -nimikkeet vaativat pelaavan kansan jatkuvaa huomiota. Siksi on vain niin mahtavaa, kun edessä on puhdas yksinpeli. Olkoonkin, että se on ajoittain hyvinkin pelottava. Pieces Interactive on tekemässä uusintaversiota vuoden 1992 klassisesta kauhupelistä Alone in the Dark. Jo ajatus oli kiinnostava, ja nyt näkemäni ennakon perusteella tulossa oleva teos on erittäin kiinnostava.

   Alone in the Dark näyttää ja vaikuttaa kaikin tavoin modernilta ison budjetin huolella tehdyltä peliltä. Pelaaja viedään kartanoon ja sitä ympäröivään kaupunkiin Yhdysvaltain Etelässä 1920-luvulla. Sitten on ryhdyttävä selvittämään kadonneen Hartwood-perheen jäsenen kohtaloa. Alone in the Dark koetaan useasta eri näkökulmasta. Valinnasta riippuen kokemus eroaa sen mukaan, onko ohjattavana etsivä Edward Carnby vai Emily Hartwood, jonka setä kadonnut heppu on. Viimeksi tämä setä nähtiin mielisairaille suunnatussa kartanossa Decerto Mansion.

   Vertailukohdaksi nousee etsimättä Resident Evil 2, mutta Pieces Interactive vie saman idean pidemmälle. Tarina ei kuljeta pelaajaa ainoastaan eri paikkoihin, vaan muutkin henkilöhahmot reagoivat pelaajaan eri tavoin. Näin ollen toinen läpipeluukerta tuntuu enemmän kuin luonnolliselta. Päähenkilöt heräävät eloon David Harbourin ja Jodie Comerin käsittelyssä.

   Tämä on mainos:

   Uusittu Alone in the Dark tuntuu enemmänkin kokonaan uudelta versioinnilta klassisesta kauhupelistä. Pohjalla hyrrää Unreal Engine 4, joten kartano ympäristöineen näyttävät hyvältä. Uusintaversio kumartaa syvään alkuperäisen pelin suuntaan.

   Alone in the Dark
   Alone in the DarkAlone in the DarkAlone in the Dark

   Alone in the Darkin ajatuksena on aina ollut kiinnittää huomio psykologiseen kauhuun. Näin on nytkin, kun todellisuus kirjaimellisesti hajoaa päähenkilöiden edessä. Näin he eivät meinaa ymmärtää, mitä on tapahtumassa ja mitä heille itselleen tapahtuu. Samaan suuntaan toimivat pelottavan näköiset hirviöt. Soundtrack käyttää tummasävyistä jazzia luodakseen tunnelmaa. Valinta sopii niin aikakauteen kuin luomaan riipivää tunnelmaakin.

   Tämä on mainos:

   Taistelumekaniikka nojaa enemmän Dead Spacen suuntaan, sillä on pärjättävä kiikkerällä tähtäyksellä ja rajoittuneella liikkumisella. Lyömäaseellakin voi huitoa ja tehdä lyhyitä väistöliikkeitä, mutta Resident Evil 4:n Leonin tapaan mitään näyttävää ei tehdä.

   Alone in the Dark julkaistaan PC:lle, Playstation 5:lle ja Xbox Series X:lle (ja S:lle) 25. lokakuuta. Pieces Interactive on lanseerannut pelattavan Prologue demon, jossa pelataan nuorella tytöllä. Hänet tavataan pelin alkupuolella tutkimassa Decerto Mansionia muutama viikko ennen Carnbyn ja Hartwoodin saapumista. Demo on tietenkin vain maistiainen, eikä tee juonipaljastuksia päätarinasta tai taistelumekaniikasta.

   Alone in the Darkin voi jo nyt tilata ennakkoon hintaan 59,99 euroa, ja versioita on kaksi erilaista. Standard Editionissa on tietenkin mukana itse peli, ja Deluxe Editionissa on sitten mukana suotimia ja kommentaareja, joilla voi omaa pelikokemusta muokata. Ennakkoon varanneet saavat myös Decerto 1992 Costume Packin, jolla voi vaihtaa hahmomallin vuoden 1992 versioksi.

   Selviytymiskauhun fanien kannattaa siis pitää silmällä Alone in the Darkia lokakuussa.

   Alone in the DarkAlone in the Dark
   Alone in the Dark

   Aiheeseen liittyviä tekstejä   Ladataan seuraavaa sisältöä