Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Animal Kingdom

Animal Kingdom, 1. kausi

Rosvoperheen elämä kiinnostaa myös sarjana.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vuonna 2010 julkaistiin jo modernin klassikon asemaan noussut australialainen leffa Animal Kingdom, joka kertoi paikallisen rikollisperheen mutkikkaasta arjesta. Nyt samasta aiheesta on polkaistu amerikkalainen TV-sarja, joka sijoittaa Codyjen klaanin Kalifornian auringon alle.

HQ

Sarja nappaa perusasetelmansa suoraan esikuvaltaan. 17-kesäisen Joshua "J" Codyn äiti kuolee yliannostukseen, jolloin poika päätyy isoäitinsä "Smurffin" hellään huomaan. Miehen mallista ei tule pulaa, sillä mummon taloa asuttaa osa-aikaisesti myös Joshuan äärimmäisen monenkirjava setäkatras. Koska koko perhe muodostuu ammattirikollisista, joutuu Joshua pian tekemään päätöksiä oman tulevaisuutensa suhteen.

Heti alkuun voidaan sanoa se, minkä kaikki ovat jo varmaan arvanneetkin: sarja ei ole yhtä hyvä kuin elokuva. Se on kuitenkin yllättävän viihdyttävä, eikä jenkkifikaatio ole oikeastaan haitannut sitä paljoakaan. Ongelmat nousevat ilmeisestä suunnasta: saman konseptin venyttämisestä kahdesta tunnista kokonaiseksi sarjaksi. Jännitteet eivät säily yhtä tiukkoina, ja samoja tahtojen kohtaamisia nähdään useampaan kertaan.

Homma kuitenkin toimii, koska uusien Codyjen näyttelijät suorittavat hommansa kunnialla. Vaikka setien joukkoon mahtuukin pari keskenään sekoitettavaa tapausta, tekevät etenkin Shawn Hatosy ja Ellen Barkin vahvat suoritukset. Pope on yhtä jäätävä rajatapaus kuin aussiversiossakin, ja jos Barkin ei aivan ylläkään Jacki Weaverin tasolle Smurffina, tekee hän silti itsestään tämän tarinan todellisen päähenkilön.

Jenkkiversio ei ole tietenkään aivan yhtä rosoinen kuin esikuvansa, mutta sarjasta löytyy myös kulmikkuutta. Painopiste on enemmän rikollisessa elämäntavassa kuin rikoksissa itsessään, joten uskaliaiden ryöstöjen sijasta Codyt nähdään yleensä nahistelemassa keskenään uima-altaan reunalla. Toimintaa alkaa jossain vaiheessa kaipaamaan lisää, koska dialogi on suurimmaksi osaksi vain keskitasoa.

Tämä on mainos:

Käsikirjoitusta ei ole onneksi tehty täysin alkuteoksen pohjalta, vaan mukaan on mahdutettu uusia sivujuonia, jotka antavat sarjalle sen kaipaamaa lisämateriaalia. Mielenkiintoiseksi sen tekee jatkuva teema vahvoista naisista, jotka tavalla tai toisella kontrolloivat ympärillään olevia miehiä.

Animal Kingdom on siis sarjamuodossakin pätevää viihdettä, joka kärsii jonkin verran tyhjäkäynnistä ja saman puun kiertämisestä. Blu-ray-pakettiin kuuluvat sirpaleiset ekstrat jäävät itsessään kevyiksi, ja niistä olisi ehkä saanut kudottua kasaan yhden menettelevän dokumentin.

Animal KingdomAnimal KingdomAnimal Kingdom
Animal KingdomAnimal Kingdom
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
07
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Animal Kingdom

Animal Kingdom

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Australialainen rikosleffa välttää genrensä kliseet, muttei täytä niiden jättämää aukkoa täysin onnistuneesti.Ladataan seuraavaa sisältöä