Suomi
Gamereactor
ennakot
Anno Online

Anno Online

Numeroiden katoaminen Anno-nimen lopusta ei ole ainoa asia joka erottaa pelisarjan seuraavan osan sen edeltäjistä. Bluebyte on tehnyt myös muutoksia sisältöön, johon innokkaat sivilisaationrakentajat pääsevät tulevaisuudessa käsiksi täysin ilmaiseksi, ja ystäviensä tukemina.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jotkut asiat eivät kuitenkaan koskaan muutu. Pikkuiset asukkaat paukuttelevat vasaroillaan monumenttia kasaan, mutta joillakin on otsa kurtussa, vaatteita kun on riittänyt vain naapureille asti. Pelaaja voi vain odottaa näiden tyytyvän osaansa, tai rakentaa uuden varaston ja räätälin jonnekin likelle.

Anno ei ole siis hiipunut vain nimeksi trailerissa, vaan pelistä löytyy edelleen sitä tuttua ja turvallista Anno-fiilistä, kuten pelisuunnittelija Tom Boltonin johtama esittelytilaisuus todisti. Muutokset ovat sen sijaan iskeneet bisnesmalliin, koska Anno Online ravistaa olkapäiltään edeltäjiensä hintalaput ja liittyy free to play -pelien liigaan.

Visuaalisesti peli on loikka vanhoille päiville, ja pikkuinen kylä New Portin rannalla näytti kovin tutulta. Tämä ei ole yllätys, Anno Online nimittäin pohjautuu graafisesti täysin Anno 1404:ään, joka on epäilemättä helpottanut ohjelmoijien työtä huomattavasti.

Myöskään pelimekaniikka ei ole kokenut mitään rajuja muutoksia. Uudessa Annossa seikkaillaan kruunun armosta tuntemattomilla vesillä, etsien resursseja, joiden kautta kasvattaa terve ja rikas sivilisaatio. Tämä onnistuu tutulla suunnitelmalla, jossa uusille asukkaille luodaan ensin talot, ja sitten elämän edellytykset ruualla, juomilla, vaatteilla ja viihteellä. Tuotantoketjut alkavat muodostua, ja esimerkiksi hamppufarmin sato muuttuu räätälin käsissä vaatteiksi. Jos ketju katkeaa, eikä tarjonta vastaa kysyntää, voi kansa nousta kapinoimaan.

Tämä on mainos:
Anno Online
Anno Online

Yli 200 rakennuksella täytetään kuitenkin muutakin kuin perustarpeita. Näiden avulla kaupunkiin houkutellaan ylempiä kansanluokkia ja rakennetaan suuria monumentteja omille saavutuksille. Anno Onlinen virtuaaliarkkitehdit pitävät suurta katedraalia yhtenä pelin mahtavimmista rakennuksista, ja sen rakentaminen vaatiikin huomattavan määrä resursseja. Anno Onlinessa näitä ei kuitenkaan enää tarvitse kerätä yksin, vaan nyt myös ystävät voivat tulla apuun.

Vaikka tässäkin pelissä rakennellaan aluksia ja etsitään uusia, asuttamattomia saaria, on sen painotus enemmän kaupankäynnissä ja sosiaalisessa kanssakäymisessä. Taitavat pelaajat panostavat joihinkin tiettyihin tuotantolinjoihin, ja keräävät voittoja kaupoistaan. Pelaaja voi luonnollisesti valita itseään parhaiten edustavan avatarin, ja pelin edetessä avautuu muitakin tuunausmahdollisuuksia.

Tämä on mainos:

Kauppa ei ole kuitenkaan pelin aina kanssakäymisen muoto. Toisten pelaajien kanssa voi osallistua yhteistyötehtäviin ja tapahtumiin, muodostaa kiltoja tai vain höpistä chatissa. Kaupunkeja rakennetaan silti pääosin yksin, ja toisten saarilla voi ainoastaan vierailla. Bolton ei vielä paljastanut tuleeko peliin myös sodankäyntiä. Hän totesi vain kryptisesti, että peli tulee sisältämään yhteenottoja, muttei sellaisia kuin kenties kuvittelemme.

Anno Online

Kuten monissa muissakin free to play -peleissä, voi Anno Onlinessa valita kuluttavansa joko aikaa tai rahaa. Pelin kultatilin täyttäminen omasta lompakosta nopeuttaa kehittymistä huomattavasti. Tuottaja Markus Stark huomautti tosin, ettei kaikkiin asioihin pääse käsiksi ilmaiseksi. Osa sisällöstä, kuten jotkin alukset ja saaret, on saatavilla vain rahasta.

Uusille pelaajille Anno Onlinessa on paljonkin liputettavaa, mutta täytyy silti hieman ihmetellä, mitä peli tarjoaa sarjan ahavoituneille veteraaneille. Jo Anno 1404 ja Anno 2070 tarjosivat tilaisuuden kilpailla ja käydä kauppaa toisten pelaajien kanssa verkon välityksellä. Vaikka olenkin sarjan ystävä, en näe mitään syytä rakentaa uutta valtiotani selaimessa. En tällä kuitenkaan tarkoita etteikö Anno Online voisi toimia. On totta ettei se tuo pöytään mitään uutta, mutta jos tehtävät ja tapahtumat ovat haastavia ja kanssakäyminen toisten pelaajien kanssa ei rajoitu satunnaiseen kaupankäyntiin, voi Anno Online olla yksi parempia free to play -pelejä, sekä jotain joka saa myös veteraanien kiinnostuksen heräämään.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Anno Online

Anno Online

ENNAKKO. Kirjoittaja Christian Gaca

Numeroiden katoaminen Anno-nimen lopusta ei ole ainoa asia joka erottaa pelisarjan seuraavan osan sen edeltäjistä.Ladataan seuraavaa sisältöä