Suomi
Gamereactor
arviot
Another Crab's Treasure

Another Crab's Treasure on erilainen Soulslike

Aggro Crab Games luo kevyen tunnelman Soulslike-pelille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Another Crab's Treasure tuo mieleen toteutuneen aprillipilan. Värikäs merenalainen valtakunta on kovin positiivinen verrattuna muihin Soulslike-peleihin. Teos on nyt saatavilla Nintendo Switchille, PC:lle, PS5:lle ja Xbox Series X:lle (ja S:lle).

Another Crab's Treasuressa pelaaja on erakkorapu nimeltä Kril, jonka kuoren velkojen perijä takavarikoi. On siis samoiltava pitkin merta etsiessä uutta kuorta. Vastassa on kaikenlaisia vaarallisia mereneläviä, ja panoksena on henki ja elämä.

Another Crab's Treasure on kenttäsuunnittelultaan varsin avoin, ja eteen tulee niin ruskolevämetsiä, koralliriuttoja kuin hiekkalinnakaupunkeja. Avoimet alueet helpottavat turhautumista, jos on sattunut jäämään jumiin. Sitä paitsi aina voi suunnata sivupoluille "grindaamaan". Tasoloikka on tärkeässä roolissa, ja korkeuseroja riittääkin.

Tämä on mainos:

Taisteleminen on varsin tuttua. Pahiksien liikkeitä on osattava lukea, väistellä oikeaan aikaan ja iskeä takaisin. Pahikset pudottavat mikromuoveja (eli siis sitä souls-valuuttaa), ja näin voi sitten kehittää esimerkiksi terveysmittaria, vastustuskykyä ja oman hyökkäyksen tuhotehoa. Samaan aikaan voi olla käytössä kolme esinettä omaa pelihahmoa tehostamaan, ja näitä esineitä voi myös vaihtaa aina halutessaan.

Kril voi pukeutua muiden merenpohjaan hylkäämiin kuoriin. Näitä on sitten tennispalloista shottilaseihin saakka, ja jokaisessa on omat kykynsä ja tehonsa. Esimerkiksi juomatölkki ampuu kuplia, joten hyökätä voi matkan päästä, kun taas teekupilla hyökkääminen on nopeampaa. Kuoren sisälle voi myös suojautua, mutta liian runsaan rankaisun jälkeen kuori hajoaa, ja on etsittävä uusi. Kuoren vaihtaminen kesken taistelun auttaa pitämään menon tuoreen tuntuisena, ja ilman kuorta jääminen kesken kaiken on jännittävä hetki.

Another Crab's Treasure on hyvä aloituspiste, jos Soulslike-lajityyppi muuten on vieras. Epäonnistuneen pomotaiston jälkeen on mahdollista siirtyä areenan viereen yrittämään uudestaan. Halutessaan pelattavuutta voi myös hidastaa esimerkiksi torjuntojen helpottamiseksi. Kerrasta päiviltä pois ottavan aseenkin saa, jos ei muuten peli etene.

Another Crab's Treasure on positiivinen yllätys lajityypissään. Kokeilemista voi suositella, jos kaipaa jotain uutta ankarasti kilpailtuun lajityyppiin.

Tämä on mainos:
Another Crab's TreasureAnother Crab's TreasureAnother Crab's Treasure
Another Crab's TreasureAnother Crab's TreasureAnother Crab's Treasure
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Erilainen Soulslike, helppo aloittaa pelaaminen, kuorien kanssa pelaaminen on hauskaa.
-
Yksinkertaisuus verottaa jonkin verran Soulslike-pelaamisen vetovoimaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä