Suomi
Gamereactor
laitearviot

AOC G27G2ZU

Huippunopeutta pelaajalle

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Huippunopeat näytöt ovat saapuneet viime aikoina kauppoihin ennen kaikkea e-urheilun myötävaikutuksesta. Tavalliselle pelaajalle niiden yli 200 Hz virkistystaajuudesta on vähän hyötyä vaikkapa 144 Hz verrattuna, mutta AOC yrittää uudella koveralla G27G2ZU:lla käännyttää epäilevät päät puolelleen.

Vertailun vuoksi sanottakoon heti kärkeen, että monitoria verrataan tässä erityisesti muihin nopeisiin näyttöihin. Tavalliseen 60 Hz näyttöön nähden eroa on kuin yöllä ja päivällä, mikäli toistettava videomateriaali tai pelattava peli pyörii riittävän sukkelasti. Sulavuus on yksinkertaisesti paria kertaluokkaa korkeammalla tasolla, ja paluu takaisin tuntuu mahdottomalta myönnytykseltä. Sen sijaan tarjolla olevaa 240 Hz on jo vaikeampi myydä kuluttajalle. Onneksi näyttö on melkein kaikilta osin muutenkin laadukas hyvästä VA-teknologialla valmistetusta paneelista AMD FreeSync Premium -tukeen, neljään USB 3.2 -porttiin ja säädettävään jalustaan asti. Koneeseen sen voi yhdistää joko HDMI 2.0:lla tai DisplayPort 1.2:llä. FreeSync Premium mahdollistaa ruudunpäivityksen sulavuuden myös matalalla ruudunpäivityksellä esimerkiksi alle 48 ruutua sekunnissa. Monitorin 27" koko on juuri passeli päänäytöksi peliin kuin peliin viemättä turkasesti tilaa työpöydällä.

AOC G27G2ZU

Väritoisto sRGB-tilassa on myös vakuuttavan laaja, ja vakiokalibraatiolla miellyttävä suoraan pakasta vedettynä. Jälkimmäinen seikka onkin erityisen mukava, sillä G27G2ZU:n hallintapaneeli ja näytön omat napit ovat varsin kömpelöitä käyttää.

Tämä on mainos:

Suurin kompastuskivi osuu resoluutioon, joka kellottaa tauluun vaatimattomat 1920x1080 pikselin lukumäärät. Tällainen perinteinen Full HD -tarkkuus helpottaa toki pelien pelaamista näytön edellyttämillä ruudunpäivitysnopeuksilla, mutta heikentää sen käyttökelpoisuutta muussa kuin pelikäytössä. Suurehko fyysinen koko Full HD -tarkkuuteen yhdistettynä kasvattaa yksittäisen pikselin kokoa merkittävästi, ja saa työpöydän tuntumaan tarpeettoman ahtaalta vaikkapa 1440p-resoluutioon verrattuna.

AOC G27G2ZU

Huippunopea näyttö ei tee omistajastaan automaattisesti parempaa pelaajaa. Siitä ei myöskään saa kaikkea irti, mikäli pelattava peli ei kykene rullaamaan samaa tahtia paneelin kanssa. Siksi kyseinen laiteluokka tuntuu enemmän markkinointitempulta kuin todelliseen tarpeeseen vastaamiselta, sillä valtaosalle pelaajista AAA-pelien pyörittäminen yli 200 ruutua sekunnissa tuntuu utopistiselta tavoitteelta. Jos satut olemaan orastava CS:GO-kyky, ja tarvitset vielä sen viimeisen kilpailuedun muita vastaan, AOC G27G2ZU:ta huonomminkin voisi valita. Sen kaikki perusteet resoluutiota lukuun ottamatta ovat kunnossa liitännöistä lisäominaisuuksiin asti. Jos sen sijaan haet pätevää pelinäyttöä aktiivipelaajalle, 144 Hz mallit palvelevat sinua aivan yhtä hyvin.

AOC G27G2ZU
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Huippunopea, hyvät liitännät, FreeSync Premium
-
Matala maksimiresoluutio isolle näytölle, huippunopeutta vaikea hyödyntää, kankea ohjauspaneeli
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä