Suomi
Gamereactor
arviot
Apex Legends Mobile

Apex Legends Mobile

Respawn Entertainmentin mobiilinen Battle Royale testissä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Mobiiliset versiot tunnetuista räiskintäpeleistä ovat olleet iso menestys, kuten vaikkapa Call of Duty: Mobile ja PUBG Mobile. Nyt saapuu Respawn Entertainmentin Apex Legends mobiiliseksi huomenna 17. toukokuuta 2022. Pääsin käsiksi peliin jo etuajassa, ja tulossa on selvästi iso hitti.

HQ

Jos pitää Apex Legendsista, on iloisena uutisena se, ettei ydin ole juurikaan muuttunut. Legends-hahmoja on toistaiseksi mukana vähemmän, eikä grafiikka häikäise niin kuin PC-versiossa ja uuden polven konsoleilla. Aseita on monenlaisia pohjautuen johonkin arkkityyppiin, kuten R-99 SMG, Havok-rynnäkkökivääri ja 30-30 Repeater. Hieman erikoisempia ovat sitten Kraber, eikä se ole ainoa. Liikkumista painottava pelattavuus on edelleen paikoillaan, sillä pelissä juostaan, liu'utaan, loikitaan ja kiivetään. Toistaiseksi niitä Legend-hahmoja on 10 kappaletta, joista yksi on mobiiliversion ikioma Fade. Ohjaus on tehty alusta lähtien juuri kosketusnäytölle sopivaksi. Toisin sanoen tarjolla on täysi paketti pyssyttelyä.

Kiintoisan pelistä tekee se, että EA, Respawn ja Tencent astuvat samalla ristiin pelaamisen aikaan. Apex Legends Mobile on oma itsenäinen tuotteensa. Toisin sanoen se ei noudata samaa ylläpitosuunnitelmaa kuin muut versiot. Toisin sanoen mobiiliversiolle on se oma ylläpito- ja päivityssuunnitelmansa, ja niin ikään joitakin omia Legend-hahmojakin on tulossa. Toistaiseksi niitä yksinoikeudellisia Legend-hahmoja on vain Fade, joka pystyy teleporttaamaan aiempiin paikkoihinsa. Pelaaminen on hauskaa, ja Fadella on se oma tarinansa.

Tämä on mainos:
Apex Legends MobileApex Legends Mobile
Apex Legends MobileApex Legends Mobile

Respawnin peli on siis mobiilipelaajille suunniteltu free-to-play, jota aiotaan tukea ja päivittää pitkään. Apex Legends on jo muutenkin yksi parhaiten päivitetyistä ja tuetuista peleistä, eikä mobiiliversio aio jäädä jälkeen.

Pelin täytyy tietenkin olla hyvä, ja siltä se vaikuttaa. Julkaisussa on tarjolla ainoastaan yksi areena Battle Royalelle (World's Edge), sillä Kings Canyon vaatii vielä hiomista. Moninpeliä pääsee mättämään muillakin tavoilla. Arena on tuettuna, samoin kuin muutama versio Team Deathmatchista. Kaiken päällä on vielä Ranked ja kokoelma Battle Royale Event -pelimuotoja. Toisin sanoen kyseessä ei ole yksinomaan Battle Royale.

Tämä on mainos:
Apex Legends Mobile

Täydellisestä pelistä ei ole kysymys. Se itse ampuminen on haastavaa, kuten mobiilipeleissä tapana on. Ratkaisuna on pelata halutessaan kolmannessa persoonassa. Toisekseen peli on vaativa, ja nielee akusta virran nopeasti. Käytössäni ollut iPhone 11 Pro menetti 50% akkuvirrastaan 45 minuutissa, kun asetuksena oli HD (eikä UltraHD tai ExtremeHD) ja ruudunpäivitys asennossa Normal (eli se alin mahdollinen). Lisäksi puhelimeni kuumeni merkittävästi vähänkään pidemmissä peli-istunnoissa. Se on sanottava, että Apex Legends Mobile näyttää hyvältä ja toimii hyvin alhaisemmillakin asetuksilla. Yhteydet ja palvelimet tuntuvat nekin olevan kunnossa pelaa sitten kotona Wi-Fillä 3G:llä tai 4G:llä (5G ei ollut testissä).

Apex Legends MobileApex Legends Mobile

Se on muistettava, että Apex Legends Mobilessa on mikromaksuja, mutta täytyyhän free-to-play-pelin jotenkin ansaita "hilloa". Ostettavana on kosmetiikkaa pelin omalla valuutalla samoin kuin Battle Passeja. Rahalla ostettava kama on kuitenkin kosmeettista eikä vaikuta pelattavuuteen.

Apex Legends MobileApex Legends Mobile

Respawn on tehnyt hyvää työtä Apex Legends Mobilella. Vaikka ei pelin fani vielä olisikaan, kannattaa antaa mahdollisuus. Tarjolla on hauska ja hyvin tehty peli, joka on helppo aloittaa, mutta vaikea hallita. Tulevaisuus tuonee lisäksi runsaasti kaikenlaisia päivityksiä ja lisäyksiä.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Itsenäinen peli oman ylläpitosuunnitelmansa kera, helppo aloittaa, free-to-play, paljon pelimuotoja, paljon erilaisia aseita
-
Räiskintä on haasteellinen oppia, puhelimen akku tyhjenee nopeasti
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä