Suomi
Gamereactor
laitearviot

Apple Pencil Pro tarjoaa lisäominaisuuksia samalla vanhalla hinnalla

Samalla hinnalla paljon uusia ominaisuuksia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Apple Pencilin käyttäminen on ollut jokseenkin hämmentävää viime vuosina. Kun iPad-mallisto monipuolistui, alkoi olla hankala tietää, millainen Apple Pencil pitäisi hankkia, ja mistä ominaisuuksista olisi luovuttava valitessaan halvemman mallin.

Pro-nimi ohjaa oikeaan suuntaan, sillä jos on jo hankkinut joko M4-varustellun iPad Pro'n tai M2-varustellun Airin ja on vakavissaan Pencilin käytössä, tarjoilee uusi Apple Pencil Pro riittävästi uusia ominaisuuksia korkeamman hinnan perusteluksi.

Menneisyydessä Apple on ollut hyvä erottelemaan toisistaan Pro- ja ei-Pro-tuotteet, mutta nyt niin ei olekaan. Ulkoisesti Apple Pencil Pro on kuin se tavallinen Pencil, ja vain kyljessä oleva teksti paljastaa, että tässä on nyt jotain erilaista.

Tämä on mainos:

Mukana on kuitenkin joukko uusia ominaisuuksia. Squeeze-ominaisuus mahdollistaa kevyen kynän puristamisen, jolloin iPadille tulee tarvittavaa tietoa. Kyseessä voi olla väri, pensselin koko tai jokin työkalu. Näin säästyy kuitenkin aikaa, ja ainakin teoreettisesti Squeeze mahdollistaa sovelluksien käyttämisen käyttäjän toivomalla tavalla.

Mukana on sisäänrakennettu hyrräkompassi (eli gyroskooppi), joka siis auttaa jäljittämään Apple Pencil Pro'n liikettä. Jos esimerkiksi piirtää viivan ja kallistaa kynää, näkyy se myös jäljessä. Kaksoisnapauttamalla etusormella kynää voi vaihtaa kynän ja kumin välillä. Mukana on myös haptinen moottori, joka paljastaa selvästi, kun ominaisuus on kytkettynä päälle.

Hinta on sama kuin Apple Pencil 2:lla. On siis maksettava vajaa 150 euroa, joten jos on jo ostanut uudemman iPadin, saa todellakin lisäominaisuuksia samalla rahalla. Puoleen hintaan saa Apple Pencil USB-C:n, mutta silloin jää turhan paljosta paitsi.

Kumin paikka olisi saanut olla yläosassa. Ominaisuutta on pyydetty vuosien ajan, mutta Apple on itsepäisesti jättänyt toiveen huomiotta. Pro-versio olisi ollut hyvä tilaisuus täyttää toive, mutta niin ei ole tehty.

Tämä on mainos:

Valittamisen aihetta ei muuten oikein ole. Samalla rahalla saa paljon uusia ominaisuuksia entisiä unohtamatta. Toimii.

Apple Pencil ProApple Pencil Pro
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä