Nykyisin ohjaaja Zack Snyder muistetaan parhaiten elokuvista 300, Man of Steel ja Justice League, mutta jonkinlaiseen maineeseen hän pääsi jo vuoden 2004 uusintaversiolla Dawn of the Dead. Hänen viimeisin elokuvansa Army of the Dead palaa zombiteemaan onnistuneesti.
Liian usein zombielokuvissa tärkeintä on toiminta, ja erilaisten irrallisten ruumiinosien ja veren näyttäminen. Molemmat ovat läsnä myös Army of the Deadissa, mutta tärkeintä on silti tarina henkilöhahmoineen. Las Vegas joutui zombien kansoittamaksi, ja alue on nyt eristetty muusta maailmasta. Pankkiholviin on jäänyt jumiin 200 miljoonaa dollaria. Mutta kuka sellaiset rahat noutaisi? Tietenkin sellainen joukko, joka selvisi hengissä silloin, kun Las Vegas zombien haltuun alun perin jäi. Näin kootaan sekalainen seurakunta, joka lähtee rahoja noutamaan. Nopeasti käy ilmi, ettei heitä vastassa olekaan satunnainen joukko käveleviä kuolleita. Nämä zombit ovat organisoituneita.
Kiirettä ei ole tarvinnut pitää, ja mittaa on peräti kaksi ja puoli tuntia. Mittaa olisi voinut lyhentää vähentämällä mukana pyörivien henkilöhahmojen lukumäärää. Nyt vaikutelmaksi jää, etteivät kaikki olisi tarpeellisia kokonaisuuden kannalta. Lisäksi muutaman henkilöhahmon roolit olisi voitu yhdistää tarinan kärsimättä. Lisäksi tehtävälle lähtevä joukko on sellainen, että katsoja tietää heti lähtöruudussa ongelmia olevan luvassa. Tämä tietenkin kuuluu asiaan, mutta ihan näin läpinäkyvää sen ei tarvitsisi olla.
Toteutus etenee kiirettä pitämättä alusta loppuun. Missään vaiheessa ei jää sellaista tunnelmaa, että jossain olisi pidetty kiirettä joko rahoittavan studion tai budjetin vuoksi. Rahaa tuntuukin olleen käytössä riittävästi, sillä kaikki näyttää juuri niin uskottavalta kuin tällaisessa elokuvassa voi uskottavuudesta puhua. Tarina myös saavuttaa onnistuneesti loppuratkaisunsa. Jatkoa tuskin seuraa, vaikka sellaisellekin jätetään mahdollisuus.
Kaikki näyttelijät hoitavat työnsä hyvin, ja jokainen henkilöhahmo saa riittävästi aikaa. Näin jokaisen kohtalo kiinnostaa katsojaa edes sen verran, etteivät tapahtumat jätä välinpitämättömäksi. Käsitellyt teemat ovat niitä perinteisiä ahneudesta, luottamuksesta ja uhrautuvuudesta. Modernia tuulahdusta tarinassa edustavat pohdinnat siirtolaisten kohtelusta ja perusoikeuksien rajoittamisesta.
Zombielokuvat eivät yleensä ole näin pitkälle ajateltuja. Army of the Dead luokin onnistuneesti ihan oman maailmansa, johon katsoja saa lähteä kahden ja puolen tunnin ajaksi. Vaikka lajityyppi ei lukeutuisikaan omiin suosikkeihin, voi katsomista suositella lämpimästi.