Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
artikkelit

Ubisoft Digital Days 2013:ssa testattua

Vierailimme syyskuun alussa Pariisissa Ubisoftin lehdistötapahtumassa katsastamassa, mitä ranskalaiselta pelijätillä on ensi vuodeksi luvassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Verkkopelit, latauspelit ja free to play ovat nykypäivän kuumia teemoja, halusi tai ei. Tämä ei ole jäänyt huomaamatta ranskalaiselta Ubisoftilta, joka järjesti syyskuun alussa Pariisissa jo kolmatta kertaa Digital Days -tapahtuman. "Digipäivät" ovat kasvaneet vuosi vuodelta, ja tänä vuonna esittelyssä oli yhtä lailla PC:n kuin konsoleidenkin pelejä.

Paikan päällä paljastettiin muutama täysin uusi nimike, jotka yllättivät positiivisesti. Päällimmäisinä mieleen jäivät ensimmäiseen maailmansotaan sijoittuva Valiant Hearts sekä satumainen Child of Light. Molemmista on julkaistu ennakko erikseen (tässä ja tässä), ja tähän artikkeliin olemme koonneet lyhyen katsauksen muusta tarjonnasta.


Ubisoft Digital Days 2013:ssa testattuaUbisoft Digital Days 2013:ssa testattua
Tämä on mainos:

ASSASSIN'S CREED: PIRATES | JULKAISU: TALVI 2013 | ALUSTA: IOS, ANDROID

Assassin's Creed ottaa Piratesin myötä sivuaskeleen konsoleiden tutusta kolmannen persoonan hiiviskelytoiminnasta. IOS- ja Android-laitteille tulossa olevassa pelissä seurataan salamurhaajan sijaan uuden päähahmon luotsaamaa merirosvolaivaa läpi Karibian myrskyisten aaltojen. Pelintekijöiden mukaan pääpaino on ruudinkatkuisessa toiminnassa ja yhteen otetaan niin kilpailevien merirosvojen kuin Englannin laivastonkin kanssa. Samalla pitää tietysti pitää huolta, että laivassa riittää miehistöä, muonavaroja sekä ammuksia, joten räiskinnän lisäksi mukana on sekä managerointia että tutkimusmatkailua kadonneiden aarteiden perässä.

AC: Pirates ilmestyy mobiilialustoille tänä syksynä. DigiDaysissä pelistä oli tarjolla vain lyhyt traileri, jonka vaisu esitys ei tehnyt suurta vaikutusta. Toivotaan, ettei peli jää vain yritykseksi rahastaa sarjan suositulla nimellä.


Tämä on mainos:
Ubisoft Digital Days 2013:ssa testattuaUbisoft Digital Days 2013:ssa testattua

THE CREW | JULKAISU: TALVI 2014 | ALUSTA: XBOX 360, XBOX ONE, PS3, PS4, PC

The Crew oli Digital Daysin isoimpia pelejä. Siitä ei kuitenkaan näytetty kuin kymmenen minuutin mittainen demo, jossa pääsi kokeilemaan muutamaa kaahailupeleille hyvin tyypillistä tehtävää kisailusta kiihdytys- ja tarkkuusajoon. Demon lopuksi tarjolla oli myös toisen pelaajan kanssa suoritettava ryöstö, jossa tavoitteena oli pysäyttää yhdessä raskas kuljetusajoneuvo Miami Beachin maisemissa.

Harmittavinta demossa oli se, ettei se tuonut esiin pelin vahvuuksia. The Crew'ssahan on tarkoitus olla tiivistettynä koko Yhdysvallat. Los Angelesista New Yorkiin posottaminen vie pelintekijöiden mukaan hyvälläkin autolla reilusti yli tunnin. Demon ympäristöt antoivat vain pienen vilauksen kokonaisuudesta eivätkä silti onnistuneet vakuuttamaan teknisellä toteutuksellaan. Pienetkin esteet, kuten puskat ja pylväät, pysäyttivät ajon kuin seinään.

Varhainen demo ei kuitenkaan vielä tuhoa kaikkia odotuksia The Crew'ta kohtaan. Valtavan kartan lisäksi pelin kantava voima on sosiaalisuus, jota ei sitäkään ollut vielä mahdollista kokeilla. Valmiissa pelissä kaikki tehtävät voi pelata nelinpelinä vähän kuin Borderlandsissa, ja kuhinaa pitäisi riittää, kun yksinpeli yhdistetään verkon kautta satunnaisesti vieraileviin pelaajiin. Samalla alueella pörrää aina seitsemän muuta pelaajaa.


Ubisoft Digital Days 2013:ssa testattuaUbisoft Digital Days 2013:ssa testattua

ASSASSIN'S CREED: LIBERATION HD | JULKAISU: KEVÄT 2014 | ALUSTA: PC, PS3, XBOX 360

PS Vitan Assassin's Creed Liberation muodostui yllättävän kiinnostavaksi peliksi, joten kotikonsoliversion paljastus ei tullut järin suurena paukkuna. Nykysukupolven konsoleille ja PC:lle tulevalta HD-versiolta voi odottaa muutakin kuin pelkkää resoluution nostoa. Alkuperäisen pelin tekijät ovat taas remmissä ja povaavat parannuksia pelattavuuteen ja tehtävien rakenteeseen. Tehtäviin on muun muassa luvassa enemmän vaihtoehtoisia etenemistapoja, jotka käyvät paremmin järkeen päähahmo Avelinen valeasujen kanssa.

Assassin's Creed: Liberation HD on tulossa kuitenkin vasta keväällä, joten ajankohta voi olla kaupallisesti ongelmallinen. Saa nähdä, miten peli pärjää Assassin's Creed IV: Black Flagin jälkimainingeissa.


Ubisoft Digital Days 2013:ssa testattuaUbisoft Digital Days 2013:ssa testattua

TRIALS FRONTIER | JULKAISU: KEVÄT 2014 | ALUSTA: IOS

Tärkein asia ensiksi: RedLynx on onnistunut kääntämään Trialsin tarkan ohjauksen myös mobiililaitteille. Studion pojat kertoivat, että neljän virtuaalinapin asettelun ja tuntuman hiomiseen käytettiin yli puoli vuotta, joten vaivaa pelattavuuden eteen on nähty.

Trials Frontier sijoittuu ulkoasultaan sarjakuvamaiseen villin lännen teemaan. Tuloslistojen kärjen tavoittelu on edelleen pääasia, mutta kentistä löytyy lisäksi erilaisia tehtäviä, kuten parin lisävoltin heittäminen hypyssä tai tietyn huippunopeuden saavuttaminen määrätyssä paikassa.

Peli näyttää takuuhyvältä Trialsilta, mutta sen free to play -luonne aiheuttaa väistämättä epäilyksiä. Lataaminen on ilmaista, mutta ajaminen verottaa bensatankkia. Kun tankki on tyhjä, pitää joko odottaa sen tihkumista täyteen tai ostaa bensaa oikealla rahalla. Näennäinen ilmaisuus voi pilata hyvän pelin.


Ubisoft Digital Days 2013:ssa testattuaUbisoft Digital Days 2013:ssa testattua

RABBIDS BIG BANG | JULKAISU: LOKAKUU | ALUSTA: IOS, ANDROID

Mobiilialustat ovat varma valinta Rabbids-jänisten sekopäisille toilailuille. Tällä kertaa pupujussit ampuvat tai tarkemmin lyövät pesismailalla kavereitaan ulkoavaruuteen pelissä, joka muistuttaa hyvin paljon Angry Birds Spacea. Rabbids Big Bang käyttää samanlaista planetaarista fysiikkaa, mutta puput tekevät pesäeroa lintuihin heittämällä selkäänsä rakettirepun. Sen avulla voi puikkelehtia avaruudessa, kerätä pisteitä ja suorittaa erilaisia haasteita sen klassisen kolmen tähden perässä.

Rabbids Big Bang vaikutti tusinan tason perusteella yllättävän osuvalta mobiilipeliltä. Se on sopivan yksinkertainen, koukuttava ja sopii hyvin lyhyisiin pelihetkiin. Jos Angry Birds Space tempaisi mukaansa, niin jänöjussien avaruusseikkailu osuu varmasti samaan hermoon.


Ubisoft Digital Days 2013:ssa testattuaUbisoft Digital Days 2013:ssa testattua

RAYMAN FIESTA RUN | JULKAISU: LOKAKUU | ALUSTA: IOS, ANDROID, WP8

Rayman Fiesta Run jatkaa samoilla linjoilla kuin viime vuoden Rayman Jungle Run, joka on yksi parhaimmista mobiilipeleistä. Tiedossa on 75 uutta kenttää kolmessa uudessa ympäristössä, jotka ovat pelin nimen mukainen fiestafestivaali, jäämaailma sekä laavaluolasto.

Digital Daysissä päästiin testaamaan noin kymmentä kenttää pelin eri vaiheilta. Hyppely on edelleen helposti lähestyttävä, mutta myös sopivan haastavaa Raymanin kiriessä automaattisesti kenttiä eteenpäin. Vaihtelua riittää ruhtinaallisesti ja kykyjäkin on ilmeisesti enemmän kuin Jungle Runissa. Pomohirviön kanssa taistelu tai paremminkin siltä pakeneminen oli hieno elämys. Harmi vain, ettei Rayman Legendsistä nähtyjä musiikkikenttiä ole mukana.


Ubisoft Digital Days 2013:ssa testattuaUbisoft Digital Days 2013:ssa testattua

ENDWAR ONLINE | JULKAISU: 2013 | ALUSTA: PC, MAC

Endwar julkaistiin konsoleille 2008, joten on pienoinen yllätys, että peli on tulossa verkkoselaimiin F2P-muodossa. Tämän seurauksena monimutkaista reaaliaikastrategiaa on virtaviivaistettu huomattavasti ja pelissä on nyt selvä MOBA-tunnelma. Yksiköitä on käytössä kerrallaan vain kourallinen, kentät ovat tunnelimaisia ja taistelut ratkaistaan paljolti kivi, paperi, sakset -vivahteisen taistelujärjestelmän kautta.

Endwar Onlinen taistelut ovat lyhyitä pyrähdyksiä ja yhden koitoksen pelaa 2-3 minuutissa. Peli on suunniteltu niin, että sitä voi pelata helposti vaikka kahvitauolla samoin kuin mobiilipelejä. Tämä pätee sekä yksin- että moninpeliin, jossa tarjolla on muun muassa maailmanlaajuinen kampanja sekä klaanituki.

Endwar Online on tällä hetkellä suljetussa betavaiheessa. Jos MOBA ja moderniin sodankäyntiin keskittyvä reaaliaikastrategia nappaa, voi peli hyvinkin olla kiinnostava julkaisu, vaikka se onkin nyt hyvin erilainen tapaus kuin kuusi vuotta sitten.Ladataan seuraavaa sisältöä