Suomi
Gamereactor
artikkelit

Vuoden peli 2014: Paras design

Gamereactorin toimitus on jälleen miettinyt päät puhki vuoden parhaimpien pelien listauksessa. Tänään vuorossa vuoden 2014 viisi parhaan designin omaavaa peliä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Vuoden peli 2014: Paras design

5. Hearthstone: Heroes Of Warcraft (iOS, Android, saatavilla myös PC ja Mac)
Blizzard Entertainment - Lue arvio

Tuskin kukaan osasi aavistaa Hearthstone: Heroes of Warcraftin julkaisussa sitä, millainen hitti siitä lopulta muodostuisi. Mutta kyseessä on suunnittelultaan nerokas korttipeli, joka koukuttaa herkästi kaikki sitä kokeilevat. Käyttöliittymä on intuitiivinen, erilaisia kortteja on hirvittävä määrä, jonka lisäksi jokainen sankari tukee erilaista pelityyliä. Niinpä vastaan voi tulla joka kerta täysin erilaisia vastustajia. Pelaaminen on täysin ilmaista, mutta todelliset tahkoajat voivat ostaa lisäkorttipakkoja oman tyylinsä tuunaukseen.

Vuoden peli 2014: Paras design
Tämä on mainos:

4. Titanfall (PC, Xbox One, Xbox 360)
Respawn - Lue arvio

Maaliskuussa julkaistu Titanfall säväytti suunnittelullaan, sillä se uudisti mukavan rempseästi perinteisen nettiräiskinnän kaavaa. Nyt kentissä voi suhata sekä ketteränä pilottina että voimakkaana titaanina, ja molemmilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Erilaiset kentät eroavat miellyttävästi toisistaan ja ovat silti tasapainoisia kokonaisuuksia. Teknistä toteutustakaan ei tarvitse hävetä, sillä peli pyörii sulavasti 99 prosenttia ajasta. Ainoastaan titaanien nyrkkitappeluissa koetaan pieni notkahdus, mutta sitä ei voi edes laskea miinukseksi muutoin hienosti toimivassa pelissä.

Vuoden peli 2014: Paras design

3. Bayonetta 2 (Wii U)
Platinum Games - Lue arvio

Tämä on mainos:

Bayonettan suunnittelu on häkellyttävän hienoa kaikilla osa-alueilla, eikä vähiten sen ylitsepursuavan graafisen loiston ansiosta. Kaikkia yksityiskohtia ei ehdi edes hahmottaa toiminnan tuoksinnassa. Peli suorastaan pursuaa tyylitajua, sillä harva peli onnistuu olemaan korni ilman että se on samalla naurettava. Bayonetta 2 flirttailee onnistuneesti useiden eri genrejen kanssa, ja kuningattaren kruununa on loistavan tasaisesti rullaava peli. Wii U:lla on saatu aikaan teknisesti upea spektaakkeli, joka ei häpeä tehokkaampien konsolien edessä.

Vuoden peli 2014: Paras design

2. Sunset Overdrive (Xbox One)
Insomniac Games - Lue arvio

Xbox Onelle yksinoikeudella ilmestynyt Sunset Overdrive on yksi vuoden tyylikkäimmistä ja hauskimmista peleistä. Se räjähti ilmoille sellaisella asenteella ja värien loistolla, että heikkoa hirvittää. Teknisesti peli on vankaa laatua, mutta sarjakuvamainen esitys, villi hahmosuunnittelu ja hervottomat aseet nostavat sen helposti korkelle keskitason yläpuolelle. Insomniacilla on pettämätön silmä hauskojen aseiden suhteen, mikä on todistettu jo useissa Ratchet & Clank -sarjan peleissä. Samalle korkealle tasolle päästään myös Sunset Overdrivessa, josta löytyy muun muassa vinyylilevyjä ampuva konekivääri. Tästä vehkeestä olisivat levyjen keräilijät kauhuissaan!

Vuoden peli 2014: Paras design

1. Alien: Isolation (PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360)
Creative Assembly - Lue arvio

Vuonna 1979 ilmestynyt Alien: Kahdeksas matkustaja on yksi tieteiskauhun klassikkoelokuvista. Nykypäivän standardeilla sen ulkoasu on todella erikoinen kömpelön näköisine analogitietokoneineen ja pulleine seinineen. Kun Alien: Isolationin paljastettiin olevan jatkoa elokuvan tarinalle ja noudattavan siitä tuttua ulkoasua, olivat tunnelmat varovaisen odottavat. Odotus oli kuitenkin sen arvoista. Isolation on uskomattoman onnistunut tapaus yhtä lailla audiovisuaaliselta kuin myös tekniseltä toteutukseltaan. Tunnelma Sevastopolin asemalla on fantastinen ja kauhun tunnetta voi leikata veitsellä hirviömäisen muukalaisen vaaniessa pelaajaparkaa. Myös itse alienin toteutus on mahtava. Se on pelottava, ennalta-arvaamaton ja tappava. Alien: Isolation on hengästyttävän hieno design-tapaus.

- Paras tarina
- Paras indie-peli



Ladataan seuraavaa sisältöä