Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
artikkelit

Tulossa olevat kuumat indie-pelit vuonna 2017, osa 1/5

Katsaus tulossa oleviin indiepeleihin.

  • Teksti: Gamereactor.eu (Käännös: Markus Hirsilä)

Paljon julkisuutta saavien AAA-julkaisujen ohella ilmestyy myös paljon itsenäisten eli niin sanottujen indie-kehittäjien pelejä. Gamereactor kokosi tulevista pienjulkaisuista ne kaikkein kuumimmat yhdeksi artikkelisarjaksi.

Yooka-Laylee (PC, PS4, Switch, Xbox One)
Banjo-Kazooien niin sanottu henkinen jatko-osa näkee viimein päivävalon huhtikuussa. Toistaiseksi Playtonic Gamesilta nähty materiaali on juuri sitä, mitä lajityypin ystävät ovat toivoneetkin. Avoin maailma, paljon kerättävää tavaraa, hyväntuulista huumoria ja värikäs hahmokaarti: niitä on odotettu. Yooka-Layleesta on muotoutumassa yksi vuoden 2017 hauskimmista ja sydämellisimmistä peleistä.

Hellblade: Senua's Sacrifice (PC, PS4)
Ninja Theory kutsuu Hellbladeaan AAA-luokan indie-peliksi. Se julkistettiin alun perin vuonna 2014 välittömien ylistysten kera. Trailereiden perusteella peli innoittuu kelttien mytologiasta. Tarina kertoo Senua-nimisen päähenkilön matkan läpi maanalaisen maailman, joka on muodostunut hänen oman mielensä tuotoksien kaltaiseksi.

Rain World (PC)
Adult Swim osaa valita prjektinsa, eikä Rain World ole poikkeus säännöstä. Miellyttävän näköisessä tasoloikassa pelaaja omaksuu erikoisen kissan roolin. Pelissä edetään sekä metsästäjänä että metsästettävänä teollisuusrakennuksien näköisissä maisemissa.

Cuphead (PC, Xbox One)
Cuphead on Gamereactorilla odotettu nimike, ja pelissä on sanalla sanoen erikoinen taiteellinen tyyli. Se muistuttaa 1930-luvun vanhoja animaatioita, mutta on pelillisesti toiminnallinen ammuskelutasoloikka. Tarinassa seurataan Cuphead-nimisen hahmon edesottamuksia taistelussa pahaa vastaan, mikä tapahtuu kenttiä suorittamalla ja pomovastuksia kurittamalla.

Bloodstained: Ritual of the Night (PC, PS4, Xbox One)
Niin sanotut metroidvania-pelit ovat edelleen suosittuja. Bloodstainedin takana on entinen Castlevanian tuottaja Koji Igarashi. Monien mielestä Bloodstained on Castlevanian henkinen jatko-osa, ja nähdyn materiaalin perusteella näkökanta on helppo ymmärtää. Julkaisun on määrä tapahtua vasta 2018, mutta se ei estä hehkuttamasta peliä jo nyt.

Death's Gambit (PC, PS4)
Death's Gambit on toiminnallinen roolipeli, joka näyttää innoittuvan Dark Soulsista. Tarinassa seurataan Kuoleman agenttia, jonka on määrä selviytyä Leydian sisällä odottavasta haasteesta. Kehittäjä White Rabbit on suunnitellut pelistään vaikean, jossa tulee kuolemaan monen monituista kertaa. Jokainen pomovastus edellyttää erilaista lähestysmistapaa, ja maisemissa liikutaan myös iskuhakaa käyttäen.

Outlast 2 (PC, PS4, Xbox One)
Alkuperäinen Outlast oli hieno kauhupeli. Outlast 2 on määrä julkaista ensi vuonna, ja tietysti siitä on muodostumassa parempi kuin edeltäjästään. Kehittäjä Red Barrels ei ole näyttänyt tai paljastanut pelistä paljoakaan, mikä on erittäin hyvä asia pelin teema huomioiden. Joka tapauksessa tässä on peli, jota kannattaa pitää silmällä.