Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
artikkelit

Ensituntuma Nintendon Switch-konsoliin

Gamereactor pääsi Lontoossa käsiksi Nintendon uuteen Switch-konsoliin.

  • Teksti: Mike Holmes (Käännös: Markus Hirsilä)

Switch tuntuu eräänlaiselta nopanheitolta. Wii U epäonnistui, mutta käsikonsoli 3DS sen kuin porskutti. Switchillä Nintendo aikonee keskittää sekä perinteisen konsolipelaamisen että mukana kulkevan käsikonsolipelaamisen yhdelle ja samalle laitteelle. Kyseessä saattaa olla ison N:n kunnianhimoisin projekti koskaan. Toisaalta jos tämä menee pieleen, saattaa se myös olla Nintendon viimeinen laite konsolimarkkinoilla.

Erilaisten ominaisuuksien määrä ja niiden kekseliäs käyttö ovat todella vaikuttavaa kamaa. Switch on sekä mukana kulkeva käsikonsoli että kotona televisioon kytkettävä tablettimainen laite. Masiina näyttää hyvältä niin harmaana kuin sinipunaisissa neonväreissäkin. Ajatus kannettavuuden yhdistymisestä perinteiseen pelaamiseen on hieman samanlainen kuin Razerin Edgessa.

Laite makoilee rauhassa kelkassaan silloin, kun Switch on televisioon kytkettynä. Pelaamista voi jatkaa täysin saumattomasti ottamalla ruudun mukaansa kelkasta. Kaikista nokkelista jipoista laitteen ohjaus onnistui tekemään suurimman vaikutuksen. Joy-con-ohjaimet tuovat pelinkehittäjien ulottuville aivan uusia mahdollisuuksia varsinkin VR-sovelluksiin. Joy-conit ovat kuin yksi ohjain jaettuna kahdeksi: yksi kumpaankin käteen.

Kelkkaan kytkettynä Switch on selvästi tehokkaampi, mutta pelit näyttävät hyvältä myös pienemmällä ruudulla. Nintendon ykköstrategiana ei koskaan ole ollut graafinen loisto, mutta silti Mario Kart 8 ja Splatoon 2 olivat silmäkarkkia pieneltä ruudulta testattaessa. The Legend of Zelda: Breath of the Wild rullaa 60 ruutua sekunnissa resoluutiolla 900p laitteen ollessa kelkkaansa istutettuna. Mukaan lähtiessään pienen ruudun resoluutio muuttuu lukemiin 1280x720. Ruudunpäivityksen tasosta ei ole tällä hetkellä tietoa.

6,2-tuumainen näyttö on mukavan näköinen, ja sen tarjoamat kuvat ovat värikkäitä ja tarkkoja. Sekä Mario Kart että Splatoon rullasivat kuin unelma tarjoten myös Nintendolle ominaisen värikkään lapsekkaan tunnelman. Ruutu on juuri riittävän suuri: ero on selkeä verrattuna moniin älypuhelimiin tai vaikka PS Vitaan. Suurempi koko aiheuttaa saman ilmiön kuin Wii U:n ohjain aikoinaan: käsillä kestää hetki tottua sen käsittelyyn. Switch on selvästi eräänlainen yhdistelmä muutamasta Nintendon viimeaikaisesta laitteesta: jonkinlainen 3DS:n laajennus ja Wii U:n evoluution seuraava vaihe.

Switch tuntuu käsissä vankalta, ja sen paino alleviivaa suunnittelun vankkaa tasoa. Matkalla pelatakseen kumpikin joy-con-ohjain asetetaan ruudun sivuille. Toinen mahdollisuus on laittaa ruutu telineeseen, ja ottaa joy-conit vapaasti käsiinsä. Molemmissa ohjaimissa on kaksi liipaisinta, analogitatti, perinteiset napit ja kaksi ylimääräistä nappia, jotka on sijoitettu joy-conin sivuun. Nämä sivulla olevat napit katoavat näkyvistä, kun joy-conit on yhdistetty yhdeksi ohjaimeksi tai kiinnitetty ruudun sivuille. Kaiken muun lisäksi on vielä plus- ja miinusnäppäimet, home- ja share-napit. Vaihtoehtoja siis todellakin piisaa.