Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / China
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
artikkelit

Tulossa olevat kuumat indie-pelit vuonna 2017, osa 4/5

Katsaus tulossa oleviin indiepeleihin jatkuu.

  • Teksti: Gamereactor.eu (Käännös: Markus Hirsilä)

Paljon julkisuutta saavien AAA-julkaisujen ohella ilmestyy myös paljon itsenäisten eli niin sanottujen indie-kehittäjien pelejä. Gamereactor kokosi tulevista pienjulkaisuista ne kaikkein kuumimmat yhdeksi artikkelisarjaksi.

Squad (PC)
Squadia tekevä joukko tuli tunnetuksi suosituista Project Reality -modeistaan Battlefield 2:ssa ja Arma 2:ssa. Squad on henkistä jatko-osaa tälle perinteelle. Moninpeliin keskittyvässä Squadissa kaksi 50 osanottajan joukkuetta taistelee keskenään suurikokoisilla kartoilla. Pyrkimyksenä on tavoittaa taistelun todellisuus. Pelaaminen keskittyy vahvasti kommunikaatioon ja sitä kautta yhteistyöhön pelaajien kesken. Haastetta siis ainakin näyttäisi olevan.

Thimbleweed Park (Mobile, PC, Xbox One)
Thimbleweed Park on joukkorahoitettu projekti, jota työstää Maniac Mansionista tuttu duo Ron Gilbert ja Gary Winnick. Kyse on henkisestä jatko-osasta vuoden 1987 osoita ja klikkaa -seikkailulle. Tarina seuraa kahden etsivän edesottamuksia heidän tutkiessaan joesta löytynyttä ruumista. Pelin aikana asetutaan usein eri hahmojen saappaisiin ratkottaessa Thimbleweed Parkin mysteeriä. Odotettavissa on siis nostalginen matka menneisyyteen.

Ruiner (PC)
Devolver Digital tekee pajassaan Ruineria, joka näyttää brutaalilta ja nopeatempoiselta. Luvattu on ainakin tarinavetoinen pelikokemus ajatuksia herättävässä tieteismaisemassa häivähdyksellä cyberpunkia.

At the Gates (iOS, PC)
Jon Shaferin At the Gates on valtakunnan rakennuspeli, joka innoittuu paljonkin Sid Meier's Civilizationista. Itse asiassa Shafer työskenteli aikoinaan Civilization V:n johtavana suunnittelijana. At the Gatesin erottaa joukosta se, että haaste säilyy jatkuvana halki koko pelin. Pelaajan rakentama imperiumi nielee jatkuvasti resursseja ympäristöstä, mikä pakottaa etsimään vaihtoehtoisia keinoja selviytymiseen ja kukoistukseen. Maasto on niin ikään vaihtelevaa, joten ravinteikas ruoho voi muuttua joutomaaksi tai ainakin sopimattomaksi viljelykseen sotatoimien vuoksi.

Perception (PC)
Perceptionin tähtenä nähdään sokea tyttö. Peliä kehittää Deep End Games, jossa on mukana entisiä Bioshockin ja Dead Spacen tekijöitä. Sankaritar Cassie korvaa näön puuttumisen äänen havainnoimisella kummittelevassa kartanossa, jonka salaisuuksia on määrä tutkia. Nokkela pelimekaniikka käyttää keppiä hetkellisen kuvan tuottamiseen hieman kaikuluotaimen tavoin. Samalla moinen mekkala tietysti houkuttaa paikalle kartanon kummittelevia asukkeja.

Expeditions: Vikings (PC)
Logic Artistsin strategiapeli pyörii ylättäen viikinkien ympärillä. Tarkoituksena on silti tehdä hepuista syvällisempiä verrattuna perinteiseen sodanlietsomiseen. Mukana on kaupankäyntiä, politiikkaa, maineen vahtimista ja muutakin mietittäväksi. Ja tämä kaikki kietoutuu norjalaiseen historiaan.