Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
artikkelit
Nioh

Kahdeksan vinkkiä Niohissa selviytymiseen

Team Ninjan peli on haastava, mutta ei mahdoton.

  • Teksti: Stefan Briesenick (Käännös: Markus Hirsilä)

Ninja Gaidenin ja Dark Soulsin toimintaa sekoittava Nioh julkaistiin tänään, ja Gamereactorin arvion voi lukea täältä. 1600-luvun Japanin maisemat eivät ole helppoa samoiltavaa länsimaalaiselle William-samuraille, mutta ei se mahdotontakaan ole. Näillä kahdeksalla kätevällä vinkillä pääsee jo hienosti alkuun.

1. Opettele hallitsemaan ki-pulssia
Jokainen Williamin liike kuluttaa kestävyys- eli staminamittaria. Palautumista voi merkittävästi nopeuttaa painamalla R1-nappia oikealla hetkellä. Kikka on keskeinen apu selviytymisessä tiukoissa paikoissa, sillä se mahdollistaa iskusarjan jatkamisen lähes välittömästi. Pulssi puhdistaa lisäksi yokai-pahiksien jälkeensä jättämiä alueita, joilla staminan palautuminen on tavallistakin hitaampaa. Ki-pulssin oikea-aikainen suoritus vertautuu parhaiten Gears of Warin aktiivilatausminipeliin, jolla aseen lippaan saa vaihdettua tavallista nopeammin.

2. Valmiusasennot ja niiden käyttö
Eri valmiusasentojen käyttö oikeassa tilanteessa on avain voittoon. Korkea yodan-asento soveltuu hyvin yksittäisten voimakkaiden iskujen tekemiseen. Keskivaiheen chudan-asento tarjoaa parempaa suojaa, ja soveltuu useimpiin taistelutilanteisiin. Matalasta gedan-asennosta tehdyt hyökkäykset ovat nopeita, mutta tekevät vastaavasti varsin vähän vahinkoa.

3. Opettele hyökkäysyhdistelmiä
Niohissa pärjää tiettyyn pisteeseen asti pelkällä yhden napin hakkaamisella ja ajoittain karkuun juoksemalla. On silti huomattavasti tuloksellisempaa opetella alusta asti erilaisia iskuyhdistelmiä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Uusia tekniikoita avautuu pelin kuluessa lisää, ja niitä voi jopa muuttaa taukovalikossa. Williamin kykyjen päivittämiseen kannattaa siis kiinnittää huomiota.

4. Älä unohda suojelushenkeäsi
Taisteleminen kasvattaa valitun suojelushengen mittaria, ja täysinäiseksi tultuaan sen voi päästää esiin napin painalluksella. Tämä tekee Williamista hetkeksi kuolemattoman ja poikkeuksellisen vahvan. Tekniikkaa voi verrata taistelupelien tehokkaisiin ultra-hyökkäyksiin. Kikan oikea ajoittaminen on usein pelastus tiukasta paikasta.

NiohNioh
NiohNioh
Nioh
Nioh