Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
artikkelit
The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild: opas vasta-alkajalle

15 vinkkiä seikkailusta nauttimiseen täysin siemauksin

  • Teksti: David Caballero (Käännös: Markus Hirsilä)

Nintendon viimeisin Zelda on kerännyt mukavasti ylistystä. Gamereactorin arviossa menosta pidettiin, ja erillisessä artikkelissa annettiin vinkkejä peliin jo vihkiytyneille matkaajille. Nyt on kuitenkin aika antaa yleisiä ohjeita niille, jotka ovat vasta aloittamassa seikkailuaan Hyrulen maisemissa.

Breath of the Wildin maailman valtavan koon ja kaikkien sinne piilotettujen asioiden määrä huomioiden on käytännössä mahdotonta löytää kaikkea itse ilman Internetin ihmeelliseen maailmaan turvautumista. Artikkeli pyrkii kokoamaan yhteen 15 tärkeintä huomiota, jotka muistamalla pelikokemuksestaan saa eniten irti.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

1. Ole vapaa: Breath of the Wild on iso peli, joka antaa alusta asti mahdollisuuden tehdä melkein mitä mielii. Näin ollen, kun lähtee mihin tahansa ilmansuuntaan, löytää taatusti jotain uutta ja outoa tutkittavaksi. Toisaalta samalla vastaan tulee myös ongelmia ja haasteita selvitettäväksi. Breath of the Wildia ei kannata yrittää pelata kuin aiempia Zelda-pelejä. Kyseessä on omanlaisensa hiekkalaatikko, joka on avoin ihmeteltäväksi.

2. Uskalla ajatella toisin: Jonkin pulman tai etenemisesteen kohdatessa kannattaa mieluummin pysähtyä hetkeksi ja koettaa jotain toista lähestymistapaa sen sijaan, että vain yrittää yhtä ja samaa keinoa uudelleen ja uudelleen. Kävele hieman ympäriinsä toisenlaista ratkaisua etsien tai tähyä taivaalle. Mieti tuulen suuntaa ja korkeuseroja. Fysiikka vaikuttaa ennen näkemättömällä tavalla Breath of the Wildin pulmanratkaisuun. Yleensä sekä taisteluihin, pulmiin että ympäristön tutkimiseen on useampi kuin yksi ratkaisu. Torniin voi esimerkiksi kiivetä alhaalta ylös, tai liitää suoraan huipulle läheisen kielekkeen päältä hyppäämällä.

3. Tee karttaan merkintä löytäessäsi kiinnostavia kohteita: Karttaan voi halutessaan merkitä peräti 100 erilaista symbolia haluamiinsa paikkoihin. Tämä on mitä loistavin keino merkitä sellaisia löytämiään asioita, joihin haluaa myöhemmin palata. Tällaisia ovat esimerkiksi ensimmäisellä kerralla saavuttamattomissa oleva aarrearkku tai liian vaikea vihollinen, kuten Hinox, Lynel, Igneo Talus ja Moldora. Maastossa majailevien kauppiaiden kohdalle karttaan voi laittaa esimerkiksi tähden merkiksi. Tällä tavalla pelatessa muistaa myöhemmin palata takaisin vanhoille jäljille, ja saavutettu edistymisen tunne on silloin mahtava.

4. Master Chef: Aina nuotion ja kattilan näkyessä on syytä käyttää hieman aikaa kokkailuun siitäkin huolimatta, ettei moinen aluksi tuntuisi kovinkaan kiinnostavalta. Kerätyt esineet ja raaka-aineet muuttuvat yleensä huomattavasti käyttökelpoisemmiksi, kun niitä hieman yhdistää ja kokkailee. Silkan elinvoiman palauttamisen ohella kannattaa pitää mukana niin kuumuutta, kylmyyttä, sähköä, kestävyyttä eli staminaa kuin muitakin ominaisuuksia parantavia keitoksia. Ruoanlaitto on pelissä varsin vapaata, joten omaa luovuuttaan hyödyntämällä pystyy tekemään melkoisen mahtavia ruokia leirinuotion ääressä. Tämä kaikki helpottaa huomattavasti tulevaisuudessa kohdattavista haasteista selviytymistä.

5. Muista ottaa kuvia: Avainkohteiden karttaan merkitsemisen ohella myös ajoittainen valokuvaaminen kannattaa ottaa tavaksi. Sheikah Slaten kameratoiminnolla voi ottaa pikaotoksia niin olioista, kasveista, aseista kuin erilaisista materiaaleistakin. Uudet kohteet tallentuvat kätevästi Hyrule Encyclopediaan, josta voi tarvittaessa palauttaa mieleen esimerkiksi olion heikkoja kohtia ja esiintymispaikkoja. Toinen hyvä keino on katsoa, miten jotain raaka-ainetta tai asetta voi tehokkaimmin pelissä hyödyntää, ja mistä niitä voi maailmasta löytää. Myös perinteisten muistiinpanojen tekeminen kynällä ja paperilla auttaa muistamaan paremmin niin pelissä vastaan tulevien pulmien ratkaisuja kuin pelihahmojen kanssa käytyjä keskustelujakin.

6. Suunnittele matkasi ennakkoon: Ympäristöä voi toki tutkia vapaasti, mutta jonkun tietyn alueen nuohoaminen edellyttää yleensä hieman suunnitelmallisuutta. Katso kartasta kuinka aiot kulkea paikasta A paikkaan B ja ennakoi, millaisia varusteita kyseisellä matkalla todennäköisesti tarvitset. Myös reissutapaa kannattaa harkita: hevosella matkanteko on nopeampaa, mutta rauhallisesti kävellen ympäristöstä huomaa paljon helpommin tutkittavia kohteita.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
The Legend of Zelda: Breath of the Wild