Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
artikkelit
Star Wars Battlefront II

Star Wars Battlefront II

EA houkuttelee pimeälle puolelle yksinpelin kera

  • Teksti: Petter Hegevall (Käännös: Markus Hirsilä)

Kaipasin paljon asioita Star Wars Battlefrontiin. Ja ongelmiakin riitti runsain mitoin. En silti ole koskaan tykännyt viallisesta pelistä yhtä paljon kuin Battlefrontista. Vuosien varrella olen pelannut lukemattomia otteluita paperinohuesta sisällöstä huolimatta. Kantavana voimana on ollut tunnelma, upea grafiikka ja nopeatempoinen pelattavuus. Turhauttavaa on ollut pelimuotojen toimivuus, toivottomat ajoneuvot ja tasapainottamista vaille jääneet sankarihahmot. Ja silti jaksoin tykätä Battlefrontista.

Pääsiäisen aikaan EA julkisti jatko-osan, ja he ovat selvästikin tietoisia alkuperäisen ongelmista. EA uskoo myös voivansa tehdä pelin, jossa kaikki aiemmat ongelmat on korjattu ja kohdilleen hiottu. Star Wars Battlefront II onkin yksi EA:n suurimpia satsauksia koskaan.

Electronic Arts on jakanut jatko-osan tuotannon peräti kolmelle eri studiolle. DICE hallinnoi kaikkea moninpeliin liittyvää ja Burnoutista muistettava Criterion hoitaa ajoneuvot ja avaruustaistot. Hiljan aloittanut Jade Raymondin luotsaama Motive Studios tuottaa yksinpelin.

Yksinpelin puuttuminen oli eräs suurimmista valituksen aiheista alkuperäisessä Battlefrontissa. Syynä tähän oli mitä ilmeisimmin kehitysajan puute. Hyvät merkit ovat ainakin ilmassa, kun kerran tarinaa työstävät Unchartedista muistettava Amy Hennig ja Assassin's Creediä luomassa ollut Raymond.

EA on saanut Disneyltä luvan laajentaa Star Warsin maailmaa kokonaan uudelle planeetalle. Tulossa on myös uuden tyyppinen Storm Trooper ja kiinnostavan näköinen uusi tykki. Pelaaja omaksuu Ide-nimisen sotilaan roolin, joka on imperiumin keihäänkärki sotatoimissa kapinallisia vastaan. Tarinaa lähestytään siis vihollisen näkökulmasta. Motive Studiosin Mark Thompsonin mukaan kyse on tietoisesta vastavedosta. Elokuvissa konfliktia on aina totuttu katsomaan kapinallisten näkövinkkelistä.

Nähdyssä trailerissa Iden taistelee erikoisjoukkoineen kapinallisia ja ewokeja vastaan Endorin kasvustossa. Äkkiä kamera siirtyy Death Stariin, joka räjähtää. Elokuvan katselleet tietävät, että Luke, Leia ja Han jatkoivat eloaan juhlimalla imperiumista saatua voittoa. EA haluaa kuitenkin esittää nuo ratkaisevat hetket kokonaan uusin silmin. Odotan innolla, mitä on tulossa.

Star Wars Battlefront IIStar Wars Battlefront IIStar Wars Battlefront IIStar Wars Battlefront II
Star Wars Battlefront IIStar Wars Battlefront IIStar Wars Battlefront II