Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
artikkelit

Vuoden 2018 odotetuimmat pelit, sijat 10.-6.

Mitä tältä vuodelta kannattaa odottaa?


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Vuosi 2018 alkoi, ja se tuo muassaan uuden satsin videopelejä. Osa niistä onnistuu, kun taas osa ei. Varmaa on se, että pelaava kansa odottaa enemmän toisia nimikkeitä, kun taas toiset onnistuvat yllättämään tavalla tai toisella. Markus listaa kahdessa artikkelissa kaikkiaan kymmenen tulevan vuoden odotetuinta peliä. Jälkimmäinen osuus julkaistaan huomenna.

10. Superman (Rocksteady), PS4, Xbox One, PC, Switch, Mac, iOS, Android

Batmanin Arkham-peleillään kunnostautuneen Rocksteadyn mahdollisesta Superman-pelistä on huhuiltu ja veikkailtu vuosia, mutta mitään valmista ei ole syntynyt, tai ainakaan sitä ei ole vielä julkisuuteen kerrottu. Teräsmiehestä ei ole tehty vielä ainuttakaan oikeasti hyvää peliä, mutta silti jaksan odotella. Elokuvissa Henry Cavill on onnistuneesti pukenut kryptonilaisen viitan ylleen, ja toivon peleissä Rocksteadyn tekevän saman.

9. Days Gone, PS4

Avoimen maailman seikkailuja, ja toisaalta maailmanlopun jälkeisiä zombipelejä on jo nähty melkoisesti vuosien varrella. PS4:lle tulossa oleva Days Gone ei varmaankaan tuo lajityyppiinsä mitään uutta, mutta vuoden 2017 Horizon: Zero Dawn osoitti, että hyvä toteutus ripauksella persoonallisuutta kantaa pitkälle. Days Gone tuo mieleen moottoripyöräilevän yksinäisen cowboy'n post-apokalyptisella preerialla. Merkit ainakin ovat hyvät sen puolesta, että Days Gonea kannattaa odottaa.

8. Far Cry 5, PS4, Xbox One, PC

Yhdysvaltain sydänmaille Montanan osavaltioon sijoittuva Far Cry 5 aikoo käsitellä vakavia teemoja, sillä luvassa on autoritaarisen ja vahvasti uskonnollisen yhteisön kanssa tekemisissä olemista. Pelillisesti tulossa on varmaankin perinteistä avoimen maailman Far Cry -toimintaa, mutta tapahtumapaikka teemoineen vaikuttaa mielenkiintoiselta. Yhdysvalloissa uskonto on edelleen jokseenkin arka asia, joten Far Cry 5:ssä muhii myös mahdollisen pienimuotoisen kohun ainekset. Siksi uskon, että tulossa on tavalla tai toisella yksi vuoden 2018 pelitapauksista.

7. Detroit: Become Human, PS4

Tarinavetoisista ja valintoja painottavista elokuvamaisista tunnetun Quantic Dreamin seuraava teos paneutuu teknologisen kehityksen mukanaan tuomiin eettisiin ongelmiin. Ihmismäiset androidit ovat kehittyneet niin pitkälle, että niiden piirteet ovat paikoin jopa liian inhimillisiä, joka johtaa pelissä useisiin vaikeisiin valintoihin. Oletettavasti tulossa on peli, josta puhutaan julkisuudessa paljon, ja joka tulee jäämään tavalla tai toisella pelaajien mieliin vuonna 2018. Pelimekaanisesti Detroit: Become Human ei vaikuta erityisen vetävältä, mutta ei se ilmeisesti sitä haluakaan.

6. Monster Hunter: World, PS4, Xbox One, PC

Japanissa suurta suosiota nauttiva Monster Hunter on aina jäänyt minulle etäiseksi, ja lupaus sadoista ja tuhansista pelitunneista on estänyt edes aloittamasta. Monster Hunter: World lupaa kuitenkin ottaa myös uudet tulokkaat huomioon, ja jo nähdyn kuvamateriaalin perusteella toiminta on ainakin näyttävää, ja hirviöt tietenkin kookkaita. Läpeensä japanilaisen alkuperän huomioiden en kuitenkaan ole varauksettoman innostunut uudesta Monster Hunterista. Pelissä saattaa nimittäin olla sellaista menneisyyden painolastia, joka laskee pelinautintoa merkittävästi. Aion ehdottomasti kokeilla Monster Hunter: Worldia, kun se lopulta julkaistaan.