Suomi
Gamereactor
artikkelit

Vuoden 2018 odotetuimmat pelit, sijat 5.-1.

Mitä tältä vuodelta kannattaa odottaa?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosi 2018 on alkanut, ja se tuo muassaan uuden satsin videopelejä. Osa niistä onnistuu, kun taas osa ei. Varmaa on se, että pelaava kansa odottaa enemmän toisia nimikkeitä, kun taas toiset onnistuvat yllättämään tavalla tai toisella. Markus listaa kahdessa artikkelissa kaikkiaan kymmenen tulevan vuoden odotetuinta peliä. Ensimmäisen artikkelin voit lukea täältä.

Eikö oma odotuksesi ole listalla? Kerro se kommenteissa ja täsmennä myös, miksi juuri se on eniten odottamasi peli.

5. Shadow of The Colossus Remake, PS4

HQ
Tämä on mainos:

Klassikon aseman PS2:lla saavuttanut Shadow of the Colossus jäi minulla aikoinaan pelaamatta muun muassa siksi, ettei silloinen teknologia selvästikään pysynyt vision mukana. Käytännössä tämä ilmeni esimerkiksi tökkivänä ruudunpäivityksenä ja kuolleen näköisinä maisemina. Huomattavasti tehokkaammalle PS4:lle julkaistaan kuitenkin ehostettu versio, joka on kuitenkin sisällöltään täysin sama kuin alkuperäinen Shadow of the Colossus. Nyt on siis aika minunkin astua siihen taianomaiseen maailmaan, johon peli jo vuonna 2005 pelaavan kansan kuljetti.

4. Dark Souls Remake, PC, PS4, Xbox One, Switch

Vuoden 2018 odotetuimmat pelit, sijat 5.-1.

Syksyllä 2011 arvioin hyvin tiukalla aikataululla eräälle toiselle medialle From Softwaren alkuperäisen Dark Soulsin. Järkytys oli niin suuri, etten halunnut seuraavaan viiteen vuoteen kuullakaan jatko-osista tai sen luomasta lajityypista Souls-like. Sittemmin päätin yrittää uudestaan, ja ehkä 20 ahkeran työskentelyn jälkeen homman nimi alkoi aueta. Nykyään olen pelannut läpi kaikki Souls-pelit ensimmäistä Demon's Soulsia lukuun ottamatta. Alkuperäinen Dark Souls on kuitenkin jäänyt mieleen ennen kaikkea timanttiset kenttäsuunnittelunsa ansiosta, ja graafisilla ehostuksilla ryyditettynä peli olisi mitä parhain uudelleen pelattavaksi hyvässä seurassa. Yksin en aio uusintakierrokselle lähteä.

Tämä on mainos:

3. Yakuza 6, PS4

HQ

Olen odottanut Yakuza-sarjan uudistumista jo vuosikausia, mutta hyvin hitaasti ne uudistukset ovat tulleet. Uusintajulkaisuja ja esiosia on sen sijaan nähty riittävästi. Uuden polven Yakuzan pitäisi viimeinkin ilmestyä länsimaissa maaliskuussa 2018. Melkein kaikki Yakuza-sarjan pelit läpi pelanneena odotan malttamattomana, osaako sarja viimeinkin uudistaa pelimekaniikkaansa nykyajan odotuksia vastaavaksi. Ennakkoon nähdyn materiaalin perusteella uudistukset pidetään edelleenkin valitettavan maltillisina.

2. Red Dead Redemption 2, PS4, Xbox One, PC

HQ

Rockstarin jatko-osaa länkkäripelille on odotettu jo vuodesta 2010, ja nyt viimeinkin sen pitäisi olla totta vuonna 2018. En odota enempää enkä vähempää kuin koko vuoden parasta avoimen maailman seikkailua, jossa tarina vetää mukaansa preerialle kiinnostavien henkilöhahmojen avulla. Villin lännen tunnelman odotan olevan niin käsin kosketeltavaa, että peliä tekee mieli pelata bootsit jalassa ja stetson päässä.

1. Bayonetta 1-3, Switch

HQ

Bayonetta jäi aikoinaan mieleen erittäin sujuvana toimintapelinä Devil May Cry'n ja Ninja Gaidenin hengessä. Pelipoliittisista syistä johtuen jatko-osa keräsi täysiä kymppejä, mutta jäi vain Nintendon Wii U -konsolin yksinoikeudeksi. Onneksi Bayonetta 3 on tulossa yksinoikeudella uudelle hybridikonsolille Switchille, ja sitä ennen laitteelle julkaistaan kaksi aiempaakin osaa uudestaan. Näin ollen Nintendo Switchistä on tuleva se paras ja melkein ainoa alusta, jolla kuunoidan menosta pääsee nauttimaan. Bayonetta-kolmikko tulee olemaan niin kova tapaus pelimaailmassa, että se on ehdottomasti koko vuoden 2018 eniten odottamani kokonaisuus.

Vuoden 2018 odotetuimmat pelit, sijat 5.-1.


Ladataan seuraavaa sisältöä