Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
artikkelit

Joonas Suotamo pitää työstään Chewbaccana

Karvaisen puvun alla on Hollywoodin glamour kaukana.

Facebook
TwitterReddit

Uusi Star Wars -elokuva on aina iso asia. Viime vuosina fanit ovat päässeet nauttimaan tämän rakastetun maailman tuoreista seikkailuista ilahduttavan useasti. Suomalaisille kuitenkin useiden uusien Star Wars -elokuvien julkaisu pitäisi olla entistä isompi juttu ja ylpeyden aihe, sillä espoolainen Joonas Suotamo esittää nykyään Star Wars -maailman yhtä ikonisimmista hahmoista: Chewbaccaa. Miten pienen syrjäisen maamme kasvatti sai ison roolin maailman tunnetuimmasta elokuvasarjasta? Mitä mieltä hän itse on tilanteesta? Sain mahdollisuuden jututtaa Suotamoa hetken Helsingissä ennen hänen matkaansa Cannesiin mainostamaan tulevaa Star Wars -elokuvaa Solo: A Star Wars Story.

Astun haastatteluhuoneeseen muutaman muun toimittajan kanssa. Tilaa hallitsee, ei pelkästään pituutensa, mutta myös energisyytensä ansiosta Suotamo, joka haluaa istua samaan pöytään kanssamme, jotta saa katsekontaktin jokaiseen. Selkeästi yli kahden metrin pituudestaan huolimatta (tai ehkä sen ansiosta) Suotamo on mitä maanläheisimmän oloinen persoona. Hänen iloista puhettaan keskeyttää ajoittain ainoastaan naurun purskahdukset, jotka johtuvat hänen lukuisista nokkelista vitseistään. Tunnelma on mitä rennoin.

Monien muiden fanien tavoin Suotamo tutustui Star Warsiin jo lapsena VHS-nauhojen avulla olohuoneen lattialta käsin. Lähtemättömän vaikutuksen teki luovuus, kun arkisista tavaroista väännettiin jotain epätodellista ja mystistä. Star Warsissa kiehtoo juuri se käsinkosketeltava todellinen maailma, joka on kuitenkin niin maaginen. Suotamo painottaa, että luovuushan on sitä, että otetaan tuttuja asioita ja pistetään ne uudella tavalla yhteen. Star Wars tekee tämän niin hyvin, että siihen oli helppo rakastua. Sen takia Star Wars on nuorehkolle Chewbaccan näyttelijälle aina ollut todella tärkeä.