Suomi
Gamereactor
artikkelit

E-urheilun käsikirja (kirja)

Perustason opus niille, jotka eivät elektronisesta urheilusta vielä juuri mitään tiedä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Digitaalinen urheilu on viime vuosina vyörynyt moniin medioihin. Suoria lähetyksiä on näkynyt televisiossa, radiossakin eri lajit mainitaan nykyään useasti ja tietenkin Internetin turuilla elektroniseen sporttiin törmää jo uutissivustoillakin. Aiheesta on myös kirjoitettu kirjoja, sekä tehty tieteellistä tutkimusta. Otto Rönkän käsikirja tarjoaa helposti lähestyttävää tietoutta e-urheiluun vasta perehtyville.

Kirja koostuu eri lajien esittelyistä, ammattilaisten haastatteluista sekä pienistä tietoiskuista niille, joiden haaveena on olla joskus e-urheilun ammattilainen. Rönkä lähestyy aihepiiriä kevyesti, kaikkia lajityypin osa-alueita lähinnä vain pinnalta raapaisten, mutta kuitenkin toimittajamaisen selkeästi. Kirja on selkeästi suunnattu nuoremmille lajista kiinnostuneille ja siihen tarkoitukseen opus sopiikin mainiosti.

Esimerkiksi laitteisto-osuudessa painotetaan hellästi sitä, että e-urheilussa pärjätäkseen ei tarvita viimeisintä ja kalleinta PC-rautaa. Tätä samaa toistelevat perässä myös ammattipelaajien haastatteluotteet. Sama osuus tosin tekee myös kirjan muuhun luonteeseen nähden yllättäviä oletuksia. Yhtäkkiä kirjassa käsitellään näyttöjen virkistystaajuuksia ja muita teknisiä ominaisuuksia, jotka kyllä selitetään riittävän hyvin, mutta jotka silti tuntuvat kirjan muuten isämäisen leppoisaan luonteeseen nähden irrallisilta.

Sen sijaan eri pelien esittelyt ovat mukavan kattavia, vaikka niissäkään ei kovin syvällisiin analyyseihin sukelleta. Mukana ovat kaikki tärkeimmät e-urheilulajit, sekä muutama hieman pienempään rooliin Trackmanian tavoin jäänyt. Kirja myös painottaa oman pelin löytämisen tärkeyttä onnistuneesti. Jos Counter-Strike ei jaksa kiinnostaa tarpeeksi, voi kynäriammattilaisuuden unohtaa saman tien.

Tämä on mainos:

Kirja on helppoa ja nopsaa luettavaa, itse ahmaisin sen yhdellä lukemalla reilussa tunnissa. Niille, jotka ilmiöstä ovat edes miten kuten perillä, kirja ei tarjoa mitään uutta ja ihmeellistä. Hyvin kirjoitettua ja leppoisaa luettavaa se kuitenkin on, joten jos tarvetta on helppotajuiselle kirjalle maailmaa valloittavasta ilmiöstä, Rönkän käsikirja täyttää tämän tehtävän varsin mainiosti.

Rönkä, Otto, E-urheilun käsikirja, s. 128, Otava 2018

E-urheilun käsikirja (kirja)
E-urheilun käsikirja (kirja)
Tämä on mainos:


Ladataan seuraavaa sisältöä