Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
artikkelit
The Witcher 2: Assassins of Kings

Haastattelussa Witcherin tekijät

CD Projektin nelikko Jonas Mattsson, Lukasz Szczepankowski, Jakub Stylinski ja Konrad Tomaszkiewicz vastasi Gamereactorin kysymyksiin The Witcher -sarjasta ja tulevasta Xbox 360 -sovituksesta.


Miten päädyitte tekemään pelejä Andrzej Sapkowskin Noituri-romaaneista?

Jakub: CD Projektin hemmot halusivat tehdä vahvalla tarinalla varustetun roolipelin, ja puolalaisia kirjailijoita läpi käydessään löysivät Sapkowskin Noiturit.

Konrad: Ensimmäisen prototyypin kohdalla kokeiltiin erilaisia asetelmia ja tyylejä ennen kuin varsinainen kehitys alkoi. Geralt ei itse asiassa ollut alun perin päähenkilönä, mutta peli ei tuntunut oikealta. Näin päädyimme lopulta häneen.

Tiesittekö alusta alkaen millaisen pelin Witcheristä haluatte niin teemallisesti kuin pelillisesti?

Konrad: Witcher 2 perustuu Sapkowskin luomaan synkkään ja vaikeiden valintojen täyttämään maailmaan, joka oli helppo ottaa osaksi pelin maailmaa. Käsittelemme paljon aikuismaisia teemoja, välttäen mustavalkoisia asetelmia. Roolipeli tuntui siksi luonnolliselta vaihtoehdolta.

The Witcher 2: Assassins of Kings
Jakub Stylinski (Senior Gameplay Designer) ja Konrad Tomaszkiewicz (Implementation Lead).

Mitkä ovat suurimmat uudistukset tietokoneversiosta konsolille siirryttäessä?

Jakub: Osa liittyy pelattavuuteen, kameran käyttäytymiseen, uuteen tähtäysmalliin ja käyttöliittymään yleisesti. Toinen puoli liittyy taas tarinaan. Kuuntelemme yhteisöä tarkkaan, ja joidenkin mielestä osa tarinoista loppui hieman kesken. Näitä osia paransimme vahvistamalla niiden juoniosuuksia. Lisäsimme pelin loppuun myös kohdan, jossa pelaajan tekemien valintojen myöhemmät seuraukset näkyvät konkreettisemmin.

Konrad: Kaikki uudistukset tulevat tietysti myös PC:lle huhtikuun julkaisun yhteydessä.

Joudutteko tekemään paljon myönnytyksiä muuntaessanne PC-peliä konsolille?

Jonas: Emme varsinaisesti, ennemminkin lisäsimme tavaraa peliin. Yksinkertaisessa konsolikäännöksessä ohjattavuuteen tai muuhun ei juurikaan kiinnitetä huomiota, mutta meidän "mukaelmassamme" olemme lähteneet siitä, että kaiken pitää tuntua mahdollisimman luontaiselta Xbox-pelaajalle.

Lukasz: Jouduimme tietysti laskemaan hieman pintakuvioinnin tarkkuutta ja muuttamaan alueiden latautumista jakamalla ne hieman pienempiin osiin. Sen sijaan sisältöä emme ole karsineet vaan pikemminkin kasvattaneet.

The Witcher 2: Assassins of KingsThe Witcher 2: Assassins of Kings
The Witcher 2: Assassins of Kings
The Witcher 2: Assassins of KingsThe Witcher 2: Assassins of KingsThe Witcher 2: Assassins of Kings