Suomi
Gamereactor
arviot
London 2012 - The Official Video Game of the Olympic Games

London 2012 - The Official Video Game of the Olympic Games

Sega tuo Lontoon olympialaiset olohuoneeseen, mutta kuinka hyvin kisojen tunne on vangittu tässä peliversiossa?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jos olet yhtään niin kuin minä, merkitsevät olympialaiset sinulle sohvalla istumista ja sipsien mutustamista minkään fyysisen toiminnan sijasta. Onneksi Sega on kehitellyt uuden pelinsä juuri meitä varten, koska siinä vaaditaan enemmän aivoja ja nopeita sormia kuin muskeleita tai urheilullisia taipumuksia.

Jos et ole täysin allerginen fyysiselle toiminnalle, voit myös osallistua 13 bilepeliin kuten keihäänheittoon, sadan metrin juoksuun tai pyöräilyyn käyttäen Kinectiä tai Movea kolmen kaverin kera. Useimmissa tapauksissa Kinect-tapahtumat ovat hyvin viimeisteltyjä ja luonnollisia. Juostessa pumppaavat sekä jalat että kädet, ja ero oikeaan suoritukseen on että nyt hytkytään paikallaan.

Sama periaate pätee estejuoksuun, jossa tietysti myös loikitaan esteiden ylitse. Tässä väsyy oikeasti, ja pelaajan täytyy myös löytää juostessaan se oikea tahti ettei kestävyys lopu kesken. Tällaisten hauskojen haasteiden pariin palaa mieluusti useamminkin.

HQ
Tämä on mainos:
London 2012 - The Official Video Game of the Olympic GamesLondon 2012 - The Official Video Game of the Olympic Games

Valitettavasti mukaan on mahtunut myös turhauttaviakin osuuksia joissa liikkeitä ei vain lueta onnistuneesti, kuten rantalentiksessä. Puolialastomat atleetit tuijottelevat varpaitaan, kun näiden pitäisi nousta iskemään palloa, ja soutukisoissa saa puolestaan heiluttaa käsiään kuin kolibri ilman että jolla liikahtaa vedessä senttiäkään.

Kun happi alkaa loppua on hyvä pulahtaa pelin varsinaiseen kampanjaan jossa liikeohjaus loistaa poissaolollaan.

Ideana on ohjata oma valtionsa olympialaisten lävitse. Valittavana on 36 eri valtiota, ja joukkuetta sekä lajivalikoimaa voi säätää jonkin verran. Hahmot voi nimetä itse, ja näiden ulkonäkö on valittavissa tusinasta eri stereotyypistä. Oikeita atleetteja ei luonnollisestikaan ole lisensioitu mukaan, koska se olisi maksanut omaisuuden. Voit koittaa säätää itsellesi joukon todellisuutta vastaavia urheilijoita, menneiden vuosien huijareita, tai jotain vielä eksoottisempaa.

Tämä on mainos:

Valitsin itse Japanin, ja koitin tehdä siitä mestarin urheilun kunnianarvoisimmalla areenalla. Ensimmäinen päivä avautui karsintojen merkeissä, jotka täytyy käydä lävitse ennen kuin pääsee kamppailemaan mitalisijoista.

Useimpia lajeja pelataan quick time eventien muodossa, ja esimerkiksi taitovoimistelussa ne pistävät pelaajan taidot melkoiselle koetukselle. Myös analogitatteja käytetään, ja jousiammunnassa tähdätään vasemmalla samalla kun jousta viritetään oikealla. Myös tuuli kannattaa ottaa huomioon. On harmillista ettei tässä lajissa ole Kinect-tukea.

Hyvänä yksityiskohtana ovat kommentaattorit, jotka heittävät välillä kehään valitsemaasi maahan ja sillä hetkellä pelattavaan lajiin liittyviä faktoja. Enpä ennen tiennytkään, että Japani voitti jousiammunnassa kultaa pari vuotta sitten. Tämä lisäsi ainakin omaa motivaatiotani.

London 2012 - The Official Video Game of the Olympic Games

Karsintojen lävitse edetessä vaikeustaso kasvaa huomattavasti kaikissa lajeissa. Kultamitalia ei jousiammunnasta irtoa ilman huomattavaa harjoittelua. Monipuoliset lajit tarjoavat myös monia tapoja mokata, oli se sitten väärä kulma kiekonheitossa tai ihan vain omien kykyjen yliarvioiminen. Hötkyilevä taktikko pääsee joka tapauksessa seuraamaan mitaliseremoniaa sivusta.

Luonnollisesti tämä tekee ansaitusta kultamitalista sitäkin arvokkaamman, ja mitalin mukana jaetaan tietoa siitä miten muut pelaajat maailmalla pärjäävät, ennen kuin siirrytään seuraavan päivän mittelöihin.

Tämä käy pidemmän päälle silti hieman tylsäksi, eikä moninpeli juurikaan korjaa tilannetta. Esimerkiksi pituus- ja korkeushypyssä sitä vain tekee oman osansa ja saa sitten lopuksi kuulla kuinka muut pärjäsivät.

London 2012 - The Official Video Game of the Olympic Games

London 2012 - The Official Video Game of the Olympic Games tarjoaa laadukkaan kokemuksen. Sen grafiikka on vankkaa kamaa parilla pikku kompastuksella siellä sun täällä, ja se hyötyy kavereiden osanotosta. Se ei ole kuitenkaan vailla puutteitaan, joten jos pääset katsomaan oikeita olympialaisia, kannattaa valita ne.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Paljon eri lajeja, hyviä taustoja kommentaattoreilta, jotkut lajit hyvin koukuttavia
-
Pieniä graafisia ongelmia, liikeohjaus ei aina kohdallaan, pidemmän päälle pitkästyttävä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä