Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus Padfone

Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta. Asus on julkaissut tablettikonetta ja läppäriä yhdistävän Transformer-konseptinsa jälkeen vielä pidemmälle viedyn laitekokonaisuuden. Duo paisuu nyt trioksi, kun mukaan otetaan älypuhelin, joka toimii koko paketin hermokeskuksena.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Idea on yksinkertaisuudessaan kuin huipputekninen venäläinen maatuskanukke, jonka sisältä löytyy aina vain pienempi, hieman erilainen nukke. "Täysikokoisena" laite näyttää pienehköltä, joskin hieman erikoisesti muotoillulta kannettavalta tietokoneelta. Kun näppäimistön nappaa irti, laite muuttuu tablettimuotoiseksi tietokoneeksi. Ja kun takaluukun avaa, sisältä paljastuu täysverinen Android 4.0 -älypuhelin. Konsepti on erittäin kiehtova, ja Asus on onnistunut sen toteutuksessa yllättävän hyvin ottaen huomioon, että kokonaisuus on tiettävästi ensimmäinen laatuaan.

HQ

Laitteen ulkoasu on hillityn tyylikäs. Etenkin puhelimen tausta pyöreä kohokuviointi tuntui kädessä hyvältä yhdessä ohuen muotoilun kanssa. Muuten laite näyttää pitkälti siltä kuin muutkin älypuhelimet, joissa iso kosketusnäyttö dominoi ulkoasua. Ohjelmistopuolella Applen tuotteisiin tottunut kiittää etenkin Androidin parempaa muokattavuutta, joskin välillä selkeyden ja käytettävyyden kustannuksella.

Asus PadfoneAsus Padfone
Älypuhelin toimii irrallaan kuin mikä tahansa muu Android-puhelin, mutta tabletin kuoriin sujautettaessa se muuntaa elottoman näytön tablettitietokoneeksi, jolla esimerkiksi nettiselailuun saa lisää näyttöpinta-alaa.

Puhelimesta löytyy 4,3 tuuman Super Amoled -näyttö ja varsin tehokas 1,5 gigahertsin Snapdragon-tuplaydinprosessori. Pelitesteissä kaikki Angry Birds Spacesta graafisesti vaativaan Shadowguniin pyörivät hyvin. Puhelinmuodossaan Padfone on siis nykylaitteiden kanssa hyvin linjassa tehojensa puolesta. Tablettinäyttöön kytkettäessä se ei sen sijaan jaksa pyörittää pelejä aivan yhtä moitteetta näytön suuremman resoluution takia. Pientä takkuilua esiintyi myös sovelluspuolella, mutta osa siitä voitaneen laittaa suoraan Android-käyttöjärjestelmän piikkiin. Pelilaitteena puhelimen houkuttelevuutta kahlitseekin lähinnä Androidille tarjolla olevan pelivalikoiman niukkuus iOS-peleihin verrattuna.

Tablettipuolesta vastaava Padfone Station on itsessään eloton, noin 10-tuumainen näyttö lisäakulla. Sen takapuolelta löytyy luukku, johon puhelin sujahtaa. Kun liitäntä on tehty, tabletti herää eloon ja suurentaa sillä hetkellä auki olevan sovelluksen uudelle näyttökoolle. Sovelluksen on tosin erikseen tuettava tätä muunnosta. Onneksi lähes kaikki tärkeimmät sovellukset sähköpostista nettiselaimeen ja Youtubeen muuntuivat mallikkaasti puhelinkoosta tablettikokoon, mutta käyttäjän kannattaa silti pitää mielessä, että yksin puhelimelle suunnitellut sovellukset eivät näytä hyvältä isolla ruudulla. Lisäksi muutaman kerran laite tuntui jäävän ikuiseen välitilaan sovelluskokoa muutettaessa, mutta vika voi olla korjattavissa laitteen ohjelmistopäivityksillä jälkikäteen.

Tämä on mainos:
Asus PadfoneAsus Padfone
Lisävarusteena saatava Stylus Headset -kynä mahdollistaa tabletin näytölle piirtämisen - sekä puhelujen puhumisen.

Lisälaitteena myytävä Padfone Station Dock on trion täydentävä näppäimistölisäosa. Sen kirjoitustuntuma on hyvä ja koko sopi ainakin allekirjoittaneen nakeille hyvin. iOS-laitteiden liitäntöihin pettyneet ilahtuvat esimerkiksi ylimääräisistä USB-optioista. Mukana näppäimistössä kulkee myös vielä kolmas akku. Näppäimistö- ja tablettiosaan sisältyvät vara-akut mahdollistavatkin Padfonen lataamisen käytön aikana, vaikka seinäsähköä ei olisi saatavilla. Tämä pidentää mukavasti käyttöaikaa. Pieni miinus napsahtaa läppärimuodossa siitä, että puhelintelakan sijainnin takia laite on varsin yläpainoinen ja kellahtaa helposti epätasaisella pinnalla ilman tukea.

Laitteen hinta (n. 700 euroa) Suomessa sisältää sekä puhelimen että tabletin. Lisälaitteena saatava näppäimistö kustantaa noin 150 euroa lisää. Alle tonnilla saa siis kokonaisen laitepaketin, joka erikseen ostettuna on helposti yli tonnin hintainen. Tällöin tosin laitteita voi käyttää itsenäisesti.

Asus Padfone on tervetullut päänavaus hieman tylsiksi käyneillä älypuhelin- ja laitemarkkinoilla. Sen konsepti kolmen laitteen yhdistämisestä on kiehtova, vaikka toteutus ei tässä vaiheessa ole täysin aukoton. Laite kärsii vielä kasvukivuista niin ohjelmistossa ja kuin laitteistossa, mutta se on jo nyt yllättävän positiivinen esitys maailmasta, jossa oma puhelin toimii oman elämän tallentajana ja prosessoijana.

Tämä on mainos:
Asus PadfoneAsus Padfone
Kaikki kolme osaa muodostavat kannettavaa tietokonetta vastaavan kokonaisuuden. Se on kuitenkin hieman yläpainoinen puhelintelakan sijainnista johtuen.
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Mielenkiintoinen konsepti, suorituskyky puhelimena
-
Ohjelmistobugit, suorituskyky kärsii tablettina
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Asus Padfone

Asus Padfone

LAITEARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Asus on yhdistänyt älypuhelimen, tabletin ja kannettavan tietokoneen. Android-pohjainen kokonaisuus nyt Gamereactorin testissä.



Ladataan seuraavaa sisältöä