Suomi
Gamereactor
arviot
Pokémon Conquest

Pokémon Conquest

Pokémon Black ja White 2 ovat jo aivan nurkan takana, mutta muutaman kuukauden odotusta voi lieventää pienellä Pokémon -sarjaan pohjautuvalla strategiapelillä. Se tarjoaa kevyitä taktisia pulmia, jotka sopivat parhaiten pelityyppiin vasta tutustuville.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ransein maailman loi tarun mukaan myyttinen Pokémon, jota ei ole sen jälkeen enää nähty. Legendat kuitenkin kertovat, että jos joku voimakas soturi onnistuisi yhdistämään Ransein kaikki 17 kuningaskuntaa, mystinen Pokémon ilmaantuisi jälleen. Pelaaja hyppää nuoren soturin saappaisiin, joka lähtee tietenkin yrittämään tätä vaikeaa tehtävää. Valitettavasti pohjoisessa majailevalla ilkeällä Nobunaga -sotalordilla on samanlaiset ajatukset.

Pokémon Conquest on löysästi taskuhirviöiden maailmaan sidoksissa oleva peli. Se luopuu lähes kaikista pelisarjan tunnuspiirteistä, eli seikkailemisesta, treenaajien haastamisesta ja Pokémonien kehittämisestä. Sen sijaan tarjolla on hyvin keveitä taktisia taisteluja, joissa suurimmaksi haasteeksi jää oikeiden otusten valitseminen vastustajien minihirviöitä vastaan.

Taisteleminen tapahtuu pienillä areenoilla, joissa jokaisessa on omat erikoispiirteensä. Välillä taistellaan vesiputousten äärellä ja välillä taas sähköistetyillä lattioilla. Alueet ovat kuitenkin niin pieniä, etteivät erilaiset maastot vaikuta hirvittävästi taisteluiden kulkuun.

Pokémon Conquestin kahakoiden koko vaihtelee parin Pokémonin mittelöistä 6 vastaan 6 maaotteluihin. Jokainen taskuotus on sidottu tiettyyn soturiin, joista jokaisella on oma kerran taistelussa käytettävä erikoiskykynsä. He pystyvät esimerkiksi vahvistamaan Pokémoninsa hyökkäystä tai puolustusta tai jopa parantamaan kaikkia kentällä kirmaavia pikkuotuksia. Valitettavasti itse Pokémonien taidot ovat jääneet pelissä vähemmälle huomiolle.

Tämä on mainos:

Eräs pelisarjan koukuttavimpia piirteitä on ollut pienien hirviöiden kehittäminen ja niiden taitojen karttuminen. Nyt jokaisella on vain perushyökkäys ja sen lisäksi tietyissä tilanteissa automaattisesti aktivoituva erikoisisku. Tämä yksinkertaistaminen syö paljon pelin haastavuutta, sillä pelaajan tehtäväksi jää ainoastaan valikoida hyökkääjänsä sen mukaan, mitä elementtiä vastustajan Pokémonit edustavat.

Esimerkiksi tulella kukistuvat helposti ruohohyökkäyksiin nojautuvat hirviöt ja niillä taas kukistuvat helposti vesielementtiä käyttävät Pokémonit. Taistelut ratkeavat käytännössä jo etukäteen sen mukaan, löytyykö omista riveistä oikeiden elementtien otukset.

Pokémon Conquest
Pokémon Conquest
Tämä on mainos:

Keräyselementti on mukana tietysti taskuhirviöiden keräämisen muodossa, mutta nyt on pakko kerätä myös kaikki erilaiset soturit. Näitä löytyy pelistä useita ja jokaisella on omat kykynsä ja taitonsa, jotka vaikuttavat pienten olentojen taisteluun, joten on tärkeää kerätä joukkoihinsa oikeat henkilöt.

Voimakkaimmat taistelijat tunnistaa kultaisesta kuvasta ja heillä onkin mahdollisuus kehittyä kunnon sotakoneiksi. Lisäksi jokaisella soturilla on oma luontainen elementtinsä, joka kannattaa ottaa huomioon Pokémoneja kerättäessä. Esimerkiksi tulta käyttävälle soturille ei kannata antaa vesipohjaista Pokémonia, koska heidän yhteistyönsä ei pelaa kovinkaan hyvin.

Kaiken kaikkiaan eri taistelijoiden kerääminen on mukavaa puuhaa, mutta harmittavasti Pokémon-kokoelman kartuttaminen ei ole nyt niin mukavaa, johtuen otusten todella yksinkertaistetuista taitojärjestelmistä ja kehittymisistä.

Pelin ulkoasu on mukavan värikäs, mutta se ei yllä kekseliäisyydessään alkuperäisen pelisarjan tasolle. Koska Ranseissa ei pysty liikkumaan vapaasti, se ei tunnu elävältä paikalta, vaan pikemminkin kokoelmalta erilaisia taisteluareenoja. Pokémonit näyttävät myös hieman suttuisilta, mikä johtuu todennäköisesti pelialustan rajoituksista.

Jäinkin kaipaamaan emosarjan taisteluissa nähtäviä yksityiskohtaisia kuvia pikkuolennoista. Musiikkipuolella menoa ryyditetään itämaisvaikutteisilla melodioilla, jotka luovat mielikuvia kaukoitään sijoittuvista kuningaskuntien mittelöistä.

Pokémon Conquest on ihan kiva peli, jota pelaa mielellään Black ja White 2 -pelejä odotellessa. Kovin pitkäikäiseksi kokemukseksi peliä ei voi kuitenkaan luonnehtia, sillä sen Pokémonit ovat vain yksinkertaistettuja heijastuksia pelisarjan varsinaisista taskuhirviöistä. Lisäksi strategiapelejä pelanneet tulevat pettymään sen rajoittuneisuuteen, mutta toisaalta taktisiin peleihin vasta tutustuville se tarjoaa mukavan opettelukokemuksen.

Pokémon ConquestPokémon ConquestPokémon Conquest
Pokémon ConquestPokémon ConquestPokémon Conquest
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Pokémonit, taistelijoiden kerääminen on mukavaa, soveltuu taktisten pelien opetteluun
-
Pokémonien taitojen yksinkertaistaminen, ei tarjoa haastetta strategisia pelejä pelanneille, maailma tuntuu pirstaleiselta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Pokémon ConquestScore

Pokémon Conquest

ARVIO. Kirjoittaja Leevi Rantala

Seuraavaa kunnon jatko-osaa odotellessa Pokémon-taskuhirviöt loikkaavat perheen nuorimmille sopivaan strategiaseikkailuun.



Ladataan seuraavaa sisältöä