GR STREAMING
Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Halo 4

Halo 4

Legendat eivät koskaan kuole. Myös Halo-saaga jatkuu, vaikka pelisarja on karannut luojansa Bungien käsistä. Microsoftin kehitystiimi 343 Industries on nyt paljon vartijana, kun aikamme merkittävimpiin pelisarjoihin kiistatta lukeutuva Halo saa toisen trilogiansa. Näin se alkaa.


"Herää, Chief". Avaruuslaiva Forward Unto Dawnin hylky on ajelehtinut muukalaisplaneetan lähelle sijoittuneen Covenant-laivaston keskelle. Kryotankissa säilytettyä sankariamme tarvitaan jälleen. Halo 4:n juoni käsittelee tekoälykumppani Cortanan henkistä kamppailua ikääntymisestä johtuvaa rappeutumista vastaan, jota voisi verrata mielisairauteen. Samalla koko ihmiskuntaa uhkaa uusi vaara menneisyydestä, kun UNSC:n joukot kohtaavat Covenant-liittoumaa vuosituhansia kehittyneemmän Forerunner-rodun. Tarina tasapainoilee henkilökohtaisen ja herkän sekä eeppisen maailmanpelastuksen välillä, ja molempien tyylilajien fanit saavat varmasti rautaisannoksen saagaa.

Tarina etenee pääosin "lennossa" Chiefin ja Cortanan välisenä dialogina. Lisäksi kenttien välillä päästään nautiskelemaan välinäytöksistä, jotka ovat huipputasoa niin graafisesti kuin kerronnallisestikin. Jen Taylor onnistuu Cortanan roolissa, vaikka toimenkuva mielipuolen tekoälyn tulkitsijana ei varmasti ole helppo. Vuorosanat painautuvat pelaajan aivokoppaan tällä kertaa myös loistavan kasvoanimaation saattelemana, mikä tekee ihmeitä kerronnalle. Oikeastaan ainoa "säröääni" kuuluu UNSC Infinityn komentajan Sarah Palmerin suusta. Hänen ääninäyttelystään nimittäin vastaa Jennifer Hale, joka loisti Mass Effectin naispuolisena Shepardina. Näyttelijät toki vetävät montaa roolia, ei siinä mitään. Siltikin aivojen synapsit menevät totaalisen solmuun, kun komentaja Shepa... ei kun Palmer puhuu.

Halo 4
Uusi maailma uusine vaaroineen odottaa - mutta fyysisesti augmentoitu supersotilas Master Chief on aina valmis toimintaan. Avuksi tarjotaan muutamia uusia aseita ja ajokkeja.

Vajaan kymmenen tunnin mittainen yksinpeli on mukaansatempaava vuoristorata-ajelu, joka vie Chiefin kumppaneineen täysin uuteen ympäristöön. Halo 4 sijoittuu mystiselle Requiem-planeetalle. Matkalla soditaan paitsi tuttuja elitejä, grunteja ja jackaleja vastaan, myös kohdataan uuden Prothean-rodun jalkaväkeä. Taattuun Halo-tyyliin taistelut vaihtelevat lentoaluksien ja ajoneuvojen tulivoimalla jyräämisestä taktisempaan mies avaruusoliota vastaan -lähikärhämään. Rytmitys pysyy läpi kampanjan hyvänä, eikä toiminta ikinä junnaa liian pitkään samanlaisena. Muutama uusi ase ja kulkupeli tuovat myös tuoreita säväyksiä toimintaan, joskaan mitään mullistavaa ei Halo 4 peruskaavaan tuo. Suurin mielenkiinto kohdistuu Promethean-vihulaisiin, joiden esittämien uusien jippojen opettelussa riittää sopivasti tekemistä.

Vihollisen tekoälyyn ei ole tullut selkeitä parannuksia. Pahikset eivät edelleenkään osaa etsiä näkökentästä häipynyttä pelaajaa, vaan jäävät töllistelemään paikoilleen, vaikka suojan taakse kyykkäisi kesken tulitaistelun. Tämä ei kuitenkaan ole suuri moka pelin tempon ja sarjan aiemman tason huomioiden. Lisää sitä samaa hyvää kamaa voisi olla nelososan motto.

Halo 4Halo 4
Moninpeli jakautuu kilpailulliseen Infinityyn ja tarinavetoiseen Spartan Opsiin. Infinityn puolelta löytyy mm. uudistettu Infection-moodi, jossa "tartunnan saaneet" soturit muuttuvat Floodiksi. Parasiitti on tällä kertaa syrjäytetty kampanjasta.
Halo 4
Halo 4
Halo 4
Halo 4
Halo 4
Halo 4
Halo 4
Halo 4
Halo 4
Halo 4
Halo 4
Halo 4
Halo 4
Halo 4
Halo 4
Halo 4
Halo 4
Halo 4
Halo 4